METEO – România, lovită de ciclon. Urmează viscol, ninsori abundente!

meteo - cold front 63037 960 720

METEO – România, lovită de ciclon. Urmează viscol, ninsori abundente! Așa cum meteorologii deja anunțau de câteva zile, iarna nu a trecut iar fenomenele severe se pregătesc să viziteze țara noastră. Vom avea parte de un weekend de iarnă severă, cu tot alaiul de evenimente: viscol, ninsori abundente, temperaturi scăzute. ANM a emis o informare meteorologică, valabilă, momentan, până duminică dimineață.

Citește și: METEO – Cum va fi iarna 2017 – 2018: frig și ninsori abundente!

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
Ziua/luna/anul: 19-01-2018 Ora : 15:00 Nr. mesajului:
Intervalul : conform textelor;
Zonele afectate : conform textelor.
Fenomene : conform textelor;
Mesaj :

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 19 ianuarie, ora 20 – 20 ianuarie, ora 08
Fenomene vizate: ninsori local însemnate cantitativ la munte, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania, precipitații mixte în Moldova, ghețuș, polei

      În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (19/20 ianuarie) în zonele montane va ninge, local mai însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă. În Maramureș și în Transilvania vor predomina  ninsorile, în Moldova vor fi precipitații mixte și local se va forma ghețuș sau polei.

Interval de valabilitate: 20 ianuarie, ora 15 – 21 ianuarie, ora 06
Fenomene vizate: ploaie, lapoviță și ninsoare și vânt moderat în Muntenia și Dobrogea, intensificări ale vântului la munte, local ninsori viscolite în Carpații Meridionali și de Curbură

      Din a doua parte a zilei de sâmbătă, 20 ianuarie aria precipitațiilor se va extinde în sud și sud-est; în Muntenia și în Dobrogea acestea vor fi în general moderate cantitativ, ploaie și lapoviță la început, iar în cursul serii și al nopții predominant ninsoare, astfel că se va depune strat nou de zăpadă în medie de 4…8 cm, local în jurul a 10 cm. În zona montană, în special în Carpații Meridionali și de Curbură, temporar va ninge.
      Vântul se va intensifica în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (20/21 ianuarie) la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada, iar în sud și sud-est va deveni moderat, cu intensificări de până la 40…45 km/h local în Dobrogea.

      Notă: începând din a doua parte a zilei de duminică, 21 ianuarie, aria precipitațiilor va fi în extindere în majoritatea regiunilor și treptat vor predomina ninsorile.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

meteo - harta

Sursă foto: Pixabay

meteo - flower 2383919 960 720 90x90Citește și: METEO – vremea pe 2 săptămâni, de la ger la primăvară

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.