METEO – Vremea de Crăciun și Revelion: ninsori și ploi!

vremea - winter 3016302 960 720

METEO – Vremea de Crăciun și Revelion: ninsori și ploi! ANM a emis prognoza meteo pentru intervalul 18 – 31 decembrie 2017, astfel că acum știm cum vom petrece, din punct de vedere meteo, Crăciunul și Anul Nou. De Crăciun sunt posibile ninsori prin zonele montane mai ales, dar de Anul Nou semnalul ar fi de ploi prin multe zone.

BANAT
Pe parcursul primei săptămâni, se va menține o vreme relativ rece, cu valori termice ușor mai mici decât cele climatologic specifice pentru a doua jumătate a lunii decembrie, maxime de 0…3 grade și minime de -6…-2 grade, în medie regională. În intervalul 25-29 decembrie, se estimează o creștere treptată a temperaturilor, cu medii de 4…9 grade ziua și -2…2 grade noaptea, dar în ultimele zile din an apare probabilitatea de scădere a valorilor termice. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 21-24 decembrie când vor fi mai ales ninsori, dar trecător și lapoviță sau ploaie, putând favoriza izolat producerea de polei. Prezentele estimări indică și pentru sfârșitul de an o probabilitate relativ mare pentru precipitații, ploi și lapoviță la început, apoi ninsoare.

CRIŞANA
În prima săptămână de prognoză, vremea va fi relativ rece, valorile termice devenind mai mici decât cele climatologic specifice pentru a doua jumătate a lunii decembrie, cu maxime de 0…3 grade și minime de -6…-3 grade, mediat pe regiune. În intervalul 25-29 decembrie, se estimează o creștere treptată a temperaturilor, cu medii de 4…8 grade ziua și -2…2 grade noaptea, dar în ultimele zile din an apare probabilitatea de scădere din nou a valorilor termice. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 21-24 decembrie când vor fi mai ales ninsori, dar trecător și lapoviță sau ploaie, putând favoriza izolat producerea de polei. Prezentele estimări indică și pentru sfârșitul de an o probabilitate relativ mare pentru precipitații, predominant ploi și lapoviță la început, apoi ninsoare.

TRANSILVANIA
Va fi o vreme rece pe parcursul primei săptămâni, când vor fi medii ale temperaturilor maxime de -3…3 grade și ale minimelor de -10…-5 grade. În intervalul 25-29 decembrie, se estimează o încălzire ușoară și treptată ce se va resimți în special la valorile din timpul zilei, care vor fi, în medie, de 2…6 grade, nopțile rămânând destul de reci. Pentru sfârșitul de an estimările prognostice indică posibilitatea unei răciri a vremii. Probabilitatea pentru ninsori, cu caracter local și în general slabe, va fi ridicată în perioada 21-23 decembrie. Prezentele estimări indică și pentru sfârșitul de an o probabilitate în creștere pentru precipitații, mixte la început, apoi ninsoare.

Citește  și: Când și de ce te îndrăgostești de zăpadă?

MARAMUREŞ
Prima săptămână a intervalului va fi caracterizată de o vreme rece, cu maxime de -2…2 grade și minime de -7…-3 grade, mediat regional. În intervalul 25-29 decembrie, se estimează o creștere treptată a temperaturilor, cu medii de 3…7 grade ziua și -3…0 grade noaptea, dar în ultimele zile din an apare probabilitatea scăderii din nou a valorilor termice. Probabilitatea pentru ninsori -moderate cantitativ- va fi ridicată în perioada 20-23 decembrie. Prezentele estimări indică și pentru sfârșitul de an o probabilitate în creștere pentru precipitații, mixte la început, apoi sub formă de ninsoare.

MOLDOVA
În prima săptămână de prognoză, vremea va fi relativ rece, valorile termice devenind mai scăzute raportat la cele climatologic specifice pentru a doua jumătate a lunii decembrie, cu maxime de -1…4 grade și minime de -7…-3 grade, mediat pe regiune. După data de 25 decembrie, se estimează o încălzire ușoară și treptată a vremii ce se va resimți în special la valorile din timpul zilei, care vor fi de 2…8 grade, nopțile rămânând destul de reci și doar la sfârșitul de an să fie posibilă o nouă scădere de temperatură. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ scăzută pe tot parcursul perioadei de interes, exceptând intervalul 22-23 decembrie când vor fi ninsori slabe cu caracter local, mai ales în nordul regiunii. Prezentele estimări indică și pentru sfârșitul de an o probabilitate în
creștere pentru precipitații mixte.

DOBROGEA
Vremea va fi relativ rece pe parcursul primei săptămâni de prognoză, când valorile medii vor fi de 0…4 grade ziua și -5…-2 grade noaptea. După data de 25 decembrie, se estimează o creștere treptată a temperaturilor, cu maxime de 4…8 grade și minime de -2…2 grade, în medie regională. Probabilitatea pentru precipitații va destul de redusă în cursul intervalului de referință, exceptând datele de 19 și 23 decembrie când temporar vor fi ninsori și lapoviță slabe cantitativ, dar și sfârșitul de an când prezentele estimări indică posibile ploi.

MUNTENIA
Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea va fi relativ rece, cu medii ale valorilor termice diurne de 0…4 grade și ale celor nocturne de -6…-3 grade, temperaturile cele mai scăzute urmând a se înregistra în perioada 20-21 decembrie, când media minimelor va fi de -9…-6 grade. După data de 25 decembrie, se estimează o încălzire ușoară și treptată a vremii, cu temperaturi medii de 4…8 grade ziua și -5…-1 grad noaptea. Prezentele estimări indică probabilitatea pentru precipitații slabe, cu caracter trecător, la începutul intervalului de referință și pe 23 decembrie când se vor semnala mai ales ninsori, dar și la sfârșitul anului, atunci când vor fi și ploi.

OLTENIA
În prima săptămână de prognoză, vremea va fi relativ rece, cu medii ale temperaturilor diurne de 0…5 grade și ale celor nocturne de -6…-3 grade, valorile cele mai scăzute urmând a se înregistra în perioada 20-21 decembrie, când media minimelor va fi de -8…-6 grade. După data de 25 decembrie, se estimează o încălzire ușoară și treptată a vremii, cu temperaturi medii de 4…9 grade ziua și -4…1 grad noaptea. Prezentele estimări indică probabilitatea pentru precipitații slabe, cu caracter trecător, la începutul intervalului de referință și pe 23 decembrie când se vor semnala mai ales ninsori, dar și la sfârșitul anului atunci când vor fi și ploi.

LA MUNTE
Va fi o vreme rece în cursul primei săptămâni, când sunt de așteptat valori negative pe timpul zilei (în medie -9…-3 grade) și ger noaptea cu un ecart termic mediu de -15…-8 grade. Din 25 decembrie se estimează o încălzire ușoară de la o zi la alta, până la temperaturi maxime de -4…2 grade și minime de -10…-4 grade, în medie. Probabilitatea pentru ninsori, cu caracter local și în general slabe, va fi ridicată în perioada 22-23 decembrie. Prezentele estimări indică pentru sfârșitul de an o probabilitate în creștere pentru precipitații predominant sub formă de ninsoare.

Sursă foto: Pixabay

vremea - snow 1 150x150Citește și: METEO – Cum va fi iarna 2017 – 2018: frig și ninsori abundente!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.