METEO – Vremea pe 2 săptămâni – septembrie cald, vin și ploile!

vremea - autumn 219972 960 720

METEO – Vremea pe 2 săptămâni – septembrie cald, vin și ploile! ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 04 – 17 septembrie și veștile sunt mai mult decât bune: avem în continuare temperaturi plăcute, chiar mai ridicate la începutul intervalului, dar vor veni și ploi, mai ales după 11 septembrie.

BANAT
În prima parte a intervalului, valorile diurne ale temperaturii aerului vor creşte uşor şi treptat, de la o medie regională de aproximativ 20 de grade în prima zi, când vremea va fi răcoroasă, spre 25 de grade în intervalul 5 – 7 septembrie şi chiar spre 30 de grade în jurul datei de 11 septembrie, când vremea va deveni caldă. Ulterior, temperaturile maxime vor fi în scădere uşoară de la o zi la alta, astfel încât, în intervalul 15 – 17 septembrie, valoarea medie la scara întregii regiuni va fi de 24 de grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat, în general, de temperaturi de 10…12 grade, exceptând intervalul 10 – 13 septembrie, când minimele nocturne vor fi mai ridicate şi se vor situa între 14 şi 17 grade. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai mare între 11 şi 14 septembrie, iar acestea pot fi mai importante cantitativ pe 11 septembrie.

CRIŞANA
După o primă zi răcoroasă, în care temperatura medie maximă nu va depăşi 18…19 grade, regimul termic va marca o creştere, astfel încât valorile maxime diurne vor atinge 22…23 de grade între 5 şi 8 septembrie, iar între 9 şi 13 septembrie va fi vreme caldă, cu temperaturi maxime situate între 25 şi 29 de grade, în medie regională. Temperaturile minime, situate între 9 şi 12 grade, vor caracteriza nopţi răcoroase în prima săptămână a intervalului de prognoză, apoi vor marca o creştere, spre valori medii de 14…15 grade, în intervalul 10 – 13 septembrie. Ulterior, vremea se va răcori din nou şi valorile termice nocturne se vor situa în jurul a 11 grade la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză. Ploi temporare se vor semnala pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar
între 11 şi 14 septembrie acestea pot fi pe arii mai extinse şi mai importante cantitativ.

TRANSILVANIA
În prima săptămână a intervalului de prognoză regimul termic diurn va marca o creştere treptată, iar temperaturile maxime, de aproximativ 18 grade la început, vor atinge 28…29 de grade, în medie, în jurul datei de 11 septembrie. În a doua săptămână vremea se va răcori de la o zi la alta, astfel încât, între 15 şi 17 septembrie, maximele termice vor fi de 21…22 de grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei respective. Media regională a temperaturilor nocturne se va situa între 8 şi 12 grade, cu cele mai răcoroase nopţi în jurul datelor de 5 şi 18 septembrie şi cele mai calde pe 11 … 12 septembrie. Probabilitatea pentru ploi locale se va menţine ridicată pe aproape întreg parcursul
celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ.

MARAMUREŞ
Valorile termice diurne vor creşte de la o zi la alta în decursul primei săptămâni de prognoză. Astfel, de la o medie a temperaturilor maxime de 17 grade la începutul intervalului, se vor înregistra aproximativ 29 de grade în jurul datei de 11 septembrie, când vremea va deveni caldă pentru perioada respectivă. Pentru cea de-a doua săptămână, se estimează o scădere treptată a regimului termic, iar în ultimele zile vor fi maxime diurne apropiate de cele normale pentru mijloc de septembrie, de 21…22 de grade, în medie. Probabilitatea pentru ploi se va menţine ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni, iar în intervalele 4 – 7 şi 11 – 14 septembrie se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate.

Citește și: Sofia Vergara, scandal cu fostul soț pe embrioni!

MOLDOVA
În intervalul 4- 6 septembrie, valorile medii diurne vor fi în general mai coborâte decât cele climatologic specifice perioadei, acestea situându-se la începutul primei săptămâni în jurul a 22 de grade, apoi în data de 6 septembrie vor scădea spre 20 de grade. Ulterior, temperaturile maxime vor crește treptat de la valori medii în jurul a 24 de grade în zilele de 7 și 8 septembrie până spre valori medii de 28..29 de grade în data de 11 septembrie. În intervalul 12- 17 septembrie vremea va intra într-un proces de răcorire astfel că temperaturile maxime vor avea valori medii în jurul a 23 de grade în 17 septembrie. Minimele vor scădea de la valori medii de 16 grade în 4 septembrie, până spre 11…12 grade. În intervalul 10 – 12 septembrie minimele vor crește ușor de la o zi la alta, spre valori de 15…16 grade, apoi vremea va intra din nou într-un proces de răcire. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalele 4- 9 respectiv 13- 17 septembrie.

DOBROGEA
Până în data de 6 septembrie, valorile medii diurne vor varia ușor între 26 și 24 de grade, apoi variațiile de la o zi la alta nu vor fi semnificative, acestea situându-se în jurul a 25 de grade. Ulterior, vremea va întra într-un proces de încălzire urmând astfel ca valorile medii ale temperaturii maxime să se situeze în jurul a 27 de grade în data de 12 septembrie. Începând însă cu data de 13 septembrie, temperaturile medii diurne vor scădea de la o zi la alta. În intervalul 4- 7 septembrie valorile medii nocturne vor scădea spre 14 grade. Apoi, temperaturile minime vor crește treptat spre 18 grade, în data de 12 septembrie. În intervalul 13 -17 septembrie vremea se va răcori din nou. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi relativ redusă.

MUNTENIA
În intervalul 4 -12 septembrie vremea se va încălzi, spre 27…28 de grade în data de 9 septembrie, iar ulterior spre valori în jurul a 30 de grade în zilele de 11, 12 și 13 septembrie. Apoi, până spre sfârșitul intervalului, maximele vor scădea de la o zi la alta. Minimele vor scădea la începutul intervalului până la valori de 12 grade, apoi, până în data de 7 septembrie nu vor fi variații notabile. Între 8 și 12 septembrie vor crește spre valori medii în jurul a 16 grade. În intervalul 13 -17 septembrie o nouă răcorire a vremii va face ca mediile temperaturii minime să scadă treptat.
Probabilitatea de apariție a ploilor va crește în a doua săptămână.

OLTENIA
Începând din 4 septembrie, vremea va intra într-un proces de încălzire de la o zi la alta, spre valori medii diurne de 27…28 de grade în zilele de 7, 8 și 9 septembrie, apoi spre valori în jurul a 30 de grade în data de 11 și 12 septembrie. În intervalul 13-17 septembrie maximele termice vor scădea treptat, ajungând spre 24 de grade în data de 17 septembrie. Minimele vor scădea la începutul intervalului la valori de 11 grade, apoi vor crește treptat până la medii de 15…16 grade. Din data de 13 septembrie vremea se va răcori din nou. Probabilitatea de apariție a ploilor va crește în intervalul 10-15 septembrie.

LA MUNTE
În intervalul 4 -12 septembrie temperaturile diurne vor crește de la o zi la alta, spre valori de 18 grade. Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire, de la medii în jur de 17 grade în 12 septembrie, spre valori de 12…13 grade la sfârșitul celei de-a doua săptămâni. La începutul intervalului, minimele vor scădea spre 4 grade, apoi vor crește ușor de la o zi la alta spre valori de 9…10 grade, în zilele de 11 și 12 septembrie. În perioada 13-17 septembrie temperaturile minime vor scădea din nou. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Sursă foto: Pixabay

vremea - ilincaalexfloreaeurovision 150x150Citește și: [VIDEO] Ilinca și Alex Florea – ”Yodel It„ remix cu DJ Pantelis și DJ Pete

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.