METEO – vremea pe 2 săptămâni: toamnă când cu soare, când cu ploi!

vremea - fall hanging color

METEO – vremea pe 2 săptămâni: toamnă când cu soare, când cu ploi! Deși vremea din weekend a dat impresia că iarna este la doar o adiere de vânt, lucrurile se mai liniștesc un pic. Prognoza ANM pentru următoarele 2 săptămâni (9-22 octombrie) vorbește despre o vreme cu temperaturi normale dar și de precipitații mai ales după 20 octombrie.

BANAT
Până în data de 12 octombrie temperaturile diurne vor fi în creștere, de la valori, în medie, în jurul a 16 grade, la o medie regională de 22 de grade. Apoi, până la sfârșitul primei săptămâni vremea se va răci, astfel că media valorilor diurne va fi de 18…19 grade. În a doua săptămână vor fi ușoare variații ale temperaturilor diurne, iar media acestora va fi de 18…20 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere de la valori, în medie, de 5…6 grade la începutul intervalului, la o medie în jurul a 9 grade în data de 13 octombrie. La sfârșitul primei săptămâni minimele termice vor fi în scădere ușoară, până la valori, în medie, de 7…8 grade, iar acestă medie se va menține și pe parcursul celei de-a doua săptămâni a intervalului. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 13 octombrie și după data de 20 octombrie.

CRIŞANA
Temperaturile diurne vor fi în creștere până în data de 12 octombrie, de la valori, în medie, în jurul a 14 grade, la medii de 20…21 de grade. La sfârșitul primei săptămâni vremea se va răci și astfel, media maximelor va fi de 17…18 grade. În a doua săptămână a intervalului variațiile temperaturilor diurne nu vor fi semnificative, iar media acestora se va situa în jurul valorii de 18 grade. Până în data de 13 octombrie, temperaturile nocturne vor fi în creștere de la valori, în medie, de 4…5 grade, la medii în jurul a 9 grade. La sfârșitul primei săptămâni temperaturile minime vor fi în scădere ușoară, iar media regională se va situa în jurul a 7 grade. În a doua săptămână variațiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative și astfel, media acestora se va menține în jurul valorii de 7 grade. În zilele de 10, 11 și 12 octombrie, trecător, va ploua slab. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere după data de 20 octombrie.

Citește și: Horoscop special – Echinocțiul de toamnă și efectele asupra zodiilor!

TRANSILVANIA
La începutul intervalului, media valorilor diurne va fi de 12…13 grade. Până în data de 12 octombrie temperatura aerului va fi în creștere până la valori maxime, în medie, de 17…18 grade. La sfârșitul primei săptămâni temperaturile diurne vor fi în scădere, iar media acestora va fi de 14…15 grade. În a doua jumătate a intervalului vor exista ușoare variații ale maximelor termice, media acestora se va situa în jurul a 16 grade. Temperaturile minime vor fi în creștere de la valori, în medie, de 2…3 grade la începutul intervalului, la o medie în jurul a 7 grade în data de 13 octombrie. La sfârșitul primei săptămâni minimele termice vor fi în scădere ușoară, până la o medie în jurul a 5 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile nocturne nu vor avea variații importante, iar media regională va fi de 4…5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 13-15 octombrie și după data de 20 octombrie.

MARAMUREŞ
La începutul intervalului media regională a maximelor se va situa în jurul a 13 grade, iar a minimelor va fi de 3…4 grade. Apoi, până în data de 12 octombrie vremea se va încălzi treptat și astfel, media valorilor diurne se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar a celor nocturne va fi de 8…9 grade. La sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va fi în scădere ușoară până la medii ale maximelor de 15…16 grade și ale minimelor de 6…7 grade. În a doua jumătate a intervalului, variațiile termice nu vor fi semnificative și astfel, media valorilor diurne se va situa în jurul a 16 grade, iar a celor nocturne va fi de 5…6 grade. În prima săptămână temporar va ploua, mai ales în intervalul 11-14 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere după data de 20 octombrie.

MOLDOVA
La începutul intervalului media maximelor va fi de 14…15 grade, iar a minimelor de 4…5 grade. Apoi, vremea se va încălzi ușor până în data de 12 octombrie și astfel, media valorilor diurne va fi de 18…19 grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul a 9 grade. Apoi, la sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va marca o scădere, până la medii ale valorilor maxime de 15…16 grade și ale minimelor în jurul a 7 grade. În a doua jumătate a intervalului vor fi ușoare variații termice, iar media regională a valorilor diurne va fi de 15…17 grade și a celor nocturne, de 6…7 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în zilele de 13 și 14 octombrie.

DOBROGEA
Până spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi ușor. La începutul intervalului media maximelor va fi de 17…18 grade, iar a minimelor de 8…9 grade, iar în data de 13 octombrie, media valorilor diurne va fi de 20…21 de grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul a 11 grade. Apoi, în zilele de 14 și 15 octombrie, temperatura aerului va marca o scădere, până la medii ale valorilor maxime de 16…17 grade și ale minimelor în jurul a 9 grade, însă până la sfârșitul intervalului nu vor mai fi variații semnificative. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în jurul datei de 14 octombrie.

MUNTENIA
Până în data de 13 octombrie temperaturile diurne vor fi în creștere, de la o medie a în jurul a
18 grade, la o medie regională de 22 de grade. Apoi, până la sfârșitul primei săptămâni vremea se va răci, astfel că media valorilor diurne va fi în jurul a 18 grade. În a doua săptămână vor fi ușoare variații ale temperaturilor maxime, iar media acestora va fi de 17…19 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere de la valori, în medie, de 5…6 grade la începutul intervalului, la o medie în jurul a 8 grade în data de 13 octombrie. După această dată, variațiile minimelor termice vor fi nesemnificative, iar media regională a acestora se va situa în jurul a 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 13 octombrie.

OLTENIA
Temperaturile diurne vor fi în creștere până în data de 13 octombrie, de la valori, în medie, în jurul a 18 grade, la medii de 21…22 de grade. La sfârșitul primei săptămâni vremea se va răci ușor și astfel, media maximelor va fi de 19…20 de grade. În a doua săptămână a intervalului variațiile temperaturilor diurne nu vor fi semnificative, iar media acestora se va situa în jurul valorii de 18 grade. Până în data de 13 octombrie, temperaturile nocturne vor fi în creștere de la valori, în medie, de 5…6 grade, la medii în jurul a 9 grade. La sfârșitul primei săptămâni temperaturile minime vor fi în scădere ușoară, iar media regională se va situa în jurul a 7 grade. În a doua săptămână variațiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative și astfel, media acestora se va menține în jurul valorii de 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusă pe aproape tot parcursul intervalului.

LA MUNTE
La începutul intervalului, media valorilor diurne va fi de 4…6 grade. Până în data de 12 octombrie temperatura aerului va fi în creștere și astfel, media valorilor maxime va fi de 9…10 grade. Până în data de 14 octombrie, temperaturile diurne vor fi în scădere, iar media acestora va fi în jurul a 7 grade. În a doua jumătate a intervalului vor exista variații ale maximelor termice, media acestora însă va fi de 8…10 grade. Temperaturile minime vor fi în creștere de la valori, în medie, de -2…-1 grad la începutul intervalului, la o medie în jurul a 3 grade în data de 13 octombrie. La sfârșitul primei săptămâni minimele termice vor fi în scădere ușoară, până la o medie în jurul a 1 grad. În a doua săptămână, temperaturile nocturne nu vor avea variații importante, iar media acestora va fi de 1…2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în prima săptămână, mai ales în zilele de 13 și 14 octombrie.

Photo via Visual Hunt

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.