METEO – vremea pe 2 săptămâni: caniculă și furtuni violente!

vremea - thunder 1368797 960 720

METEO – vremea pe 2 săptămâni: caniculă și furtuni violente! ANM a emis prognoza și pentru cea de a doua jumătate a lunii iunie. Temperaturile vor fi în continuă creștere, putând ajunge chiar la pragul de caniculă, iar în intervalul 13 – 16 iunie există posibilitatea unor fenomene meteo severe (furtuni violente cu grindină, vânt cu aspect de vijelie și ploi torențiale).

BANAT
În primele zile ale săptămânii, vremea va fi călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 30…33 de grade și ale minimelor de 17…19 grade. Intervalul 14 – 17 iunie va fi caracterizat de un regim termic mai apropiat de cel normal pentru această perioadă din an, cu valori diurne ce vor urca până la 25…28 de grade, mediat regional, în timp ce minimele nocturne vor fi de 15…17 grade. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate temperaturi din nou în creștere, ce vor caracteriza o vreme călduroasă în mare parte din interval, cu medii ale maximelor de 29…31 de grade și cu probabilitatea ca în zilele de 21 și 22 iunie să se atingă valori chiar mai ridicate. Probabilitatea de ploaie va fi relativ mare în perioada 13-17 iunie, când se vor înregistra cantități de apă mai importante. Vor fi în general manifestări de instabilitate atmosferică, astfel că ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină. Pentru cea de-a doua săptămână a intervalului de referință se menține probabilitatea pentru averse în orele după-amiezelor.

CRIŞANA
La începutul intervalului de referință, vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime de 30…32 de grade și minime de 17…19 grade, în medie. Perioada 14-17 iunie va fi caracterizată de un regim termic mai apropiat de cel normal pentru această perioadă din an, cu valori diurne ce vor urca până la 25…28 de grade, mediat regional, în timp ce minimele nocturne vor fi de 15…17 grade. Pentru cea de-a doua săptămână estimările indică temperaturi din nou în creștere, ce vor caracteriza o vreme în general călduroasă, cu medii ale maximelor de 29…31 de grade și cu probabilitatea ca în zilele de 21 și 22 iunie să se atingă valori chiar mai ridicate. Probabilitatea de ploaie va fi relativ mare în perioada 13-17 iunie, când se vor înregistra local cantități de apă mai importante. Vor fi în general manifestări de instabilitate atmosferică, astfel că ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină. Pentru cea de-a doua săptămână a intervalului de referință se menține probabilitatea pentru averse în orele după-amiezelor.

TRANSILVANIA
În primele zile ale săptămânii, vremea va fi călduroasă în mare parte a regiunii, cu medii ale temperaturilor maxime de 28…32 de grade și ale minimelor de 14…16 grade. Intervalul 14 – 17 iunie va fi caracterizat de un regim termic apropiat de cel normal pentru mijlocul lunii iunie, cu valori diurne de 25…28 de grade, mediat regional, în timp ce minimele nocturne vor fi de 13…16 grade. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate temperaturi din nou în creștere, ce vor caracteriza o vreme local călduroasă în mare parte din interval, cu medii ale maximelor de 27…30 de grade și cu probabilitatea ca în zilele de 21 și 22 iunie să se atingă valori chiar mai ridicate. Probabilitatea de ploaie va fi relativ mare în perioada 13-17 iunie, când se vor înregistra cantități de apă mai importante. Vor fi în general manifestări de instabilitate atmosferică, astfel că ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină. Pentru cea de-a doua săptămână a intervalului de referință se menține probabilitatea pentru averse în orele după-amiezelor.

Citește și: Horoscop special – cine vrea să te cucerească vara aceasta?

MARAMUREŞ
Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, deși vor avea ușoare variații de la o zi la alta, valorile termice se vor menține peste cele normale în a doua decadă a lunii iunie, cu medii ale temperaturilor maxime de 25…28 de grade și ale minimelor de 15…17 grade. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate temperaturi în creștere, astfel că, în special în perioada 20-22 iunie, vremea va deveni local călduroasă, cu medii ale maximelor de 29…30 de grade. La începutul intervalului de referință (perioada 11-15 iunie) va ploua în fiecare zi, local însemnat cantitativ. Vor fi în general manifestări de instabilitate atmosferică, astfel că ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină. Pentru cea de-a doua săptămână a intervalului de referință se menține probabilitatea pentru averse în orele după-amiezelor.

MOLDOVA
Majoritatea zilelor din intervalul de referință vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, fiind estimate temperaturi maxime, în medie regională, de 27…32 de grade, valori mai ridicate urmând a se înregistra în zilele de 13, 14 și 15 iunie și cu probabilitate mare și între 20 și 22 iunie. Minimele termice vor fi în medie de 14…18 grade. Ploile vor fi în continuare asociate instabilității atmosferice, astfel că se vor semnala doar cu caracter local, în orele după-amiezelor, și cu probabilitate mai mare în perioada 14-16 iunie. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină.

DOBROGEA
Temperaturile se vor menține în majoritatea zilelor din interval peste cele climatologic specifice acestei perioade din an în partea continentală a regiunii, unde va predomina o vreme călduroasă, cu medii ale maximelor de 30…33 de grade și ale minimelor de 15…18 grade. Vremea va fi caldă și pe litoral unde, în medie, sunt estimate maxime diurne de 24…27 de grade, cu probabilitate relativ mare ca în perioada 20-23 iunie să se atingă valori mai ridicate. Probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă pe durata perioadei de referință, fiind de așteptat averse pe spații mici și în general slabe cantitativ. Pentru intervalul 16 – 18 iunie sunt estimate ploi mai frecvente, posibil moderate sau însemnate cantitativ, în special în partea continentală a regiunii.

MUNTENIA
Majoritatea zilelor din intervalul de referință vor fi caracterizate de o vreme călduroasă fiind estimate temperaturi maxime, în medie regională, de 29…33 de grade, valori mai ridicate urmând a se înregistra în zilele de 13 și 14 iunie și cu probabilitate mare și între 20 și 22 iunie. Minimele termice vor fi în medie de 14…19 grade. Ploile vor fi în continuare asociate instabilității atmosferice, astfel că se vor semnala doar pe spații restrânse, în orele după-amiezelor, în special în zona deluroasă. Excepție va face intervalul 14-17 iunie când estimările prognostice indică o mai mare extindere a ariei ploilor. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină.

OLTENIA
În primele zile ale perioadei de referință, dar cu probabilitate mare și după data de 20 iunie, temperaturile maxime vor caracteriza o vreme călduroasă cu 30…33 de grade dupăamiaza, în medie regională. În intervalul 14-18 iunie valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice pentru cea de-a doua decadă a lunii iunie, medii diurne de 25…28 de grade. Minimele termice vor fi de 15…19 grade, în medie. Ploile vor fi în continuare asociate instabilității atmosferice, astfel că se vor semnala doar pe areale restrânse, în orele după-amiezelor și în special în zona deluroasă. Excepție va face intervalul 14-17 iunie când estimările prognostice indică o mai mare extindere a ariei ploilor. Aversele vor fi însoțite de descărări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină.

LA MUNTE
Variațiile termice de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative, vremea mai caldă decât normal fiind predominantă; astfel, maximele vor fi de 19…24 de grade, iar minimele de 9…13 grade, în medie. Ploile vor fi prezente în aproape fiecare zi, după-amiaza, în majoritatea masivelor, iar local pot fi torențiale. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină, iar probabilitatea ca fenomenele să se semnaleze pe spații mai extinse și să fie mai intense va fi mai ridicată în perioada 13-15 iunie.

Sursă foto: Pixabay

vremea - young woman 1745173 960 720 90x90Citește și: METEO – cum va fi vara 2018?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.