METEO – vremea pe 2 săptămâni: vine primăvara la început de februarie

vremea - winter 3087060 1280 1024x682

METEO – vremea pe 2 săptămâni: vine primăvara la început de februarie. După scurtul episod de iarnă de la începutul acestei săptămâni, vremea intră într-un proces de încălzire, astfel că începutul lunii februarie ne găsești cu valori de temperatură specifice unui început de primăvară. Precipitațiile vor fi slabe sau absente.

BANAT
În primele 3 zile de prognoză valorile termice diurne vor fi în limite normale pentru această perioadă, iar media lor va fi de 2…3 grade. Până la începutul lunii februarie vremea va fi în general în încălzire, iar temperaturile maxime, mai ridicate decât în mod obișnuit, vor
ajunge, în medie, până la 10…11 grade. În ultimele zile din interval se va resimți o scădere treptată a temperaturilor, cu aproximativ 3…4 grade. Temperaturile nocturne vor fi în scădere până în jurul datei de 24 ianuarie, când media pe întreaga regiune va fi de -6 grade, apoi vor crește, iar din data de 31 ianuarie vor predomina valorile pozitive. O ușoară scădere a temperaturilor minime se va produce în ultimele nopți din intervalul de prognoză. Va ninge izolat la începutul intervalului, apoi, până la sfârșitul primei săptămâni condițiile
de precipitații vor fi reduse. În cea de a doua săptămână probabilitatea ca trecător și în general slab cantitativ să plouă va fi în creștere.

CRIŞANA
După trei zile în care temperaturile maxime se vor menține apropiate de cele specifice acestei perioade, iar media lor va fi de 2 grade, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, până în data de 1 februarie, când media maximelor termice va ajunge la 10 grade și
va fi mult mai cald decât în mod normal la această dată. În următoarele zile se va răci ușor, dar până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor diurne pe întreaga regiune nu va mai coborî sub 6 grade. Minimele nocturne vor scădea în primele zile până la o medie de -7 grade, în dimineața zilei de 24 ianuarie, apoi se va încălzi, iar cele mai calde nopți vor fi cele de la începutul lunii februarie. După data de 3 februarie se va răcori și vor fi din nou temperaturi minime negative. Probabilitatea de precipitații va fi redusă în prima săptămână, dar va crește în cea de a doua, iar cantitățile de apă vor fi în general slabe.

TRANSILVANIA
În primele 3 zile de prognoză media temperaturilor maxime va fi între -2 și 0 grade, apoi va crește, astfel că la începutul lunii februarie va ajunge să se situeze în jurul valorii de 8 grade. Între 2 și 4 februarie regimul termic diurn va fi în scădere, cu aproximativ 4 grade. Media temperaturilor nocturne se va menține sub pragul de îngheț pe tot parcursul celor două săptămâni. Cele mai mici valori se vor înregistra în diminețile de 24 și de 25 ianuarie când va fi ger în cea mai mare parte a regiunii, iar minimele termice vor avea o medie în jurul a -13 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare la începutul intervalului de prognoză și după data de 28 ianuarie, dar cantitățile de apă vor fi în general slabe.

MARAMUREŞ
Până în data de 24 ianuarie temperaturile maxime nu vor avea variații semnificative, iar media lor se va situa în jurul valorii de 1 grad, minimele însă vor scădea până la o medie de -10 grade și va fi ger. În intervalul 25 ianuarie – 2 februarie se va încălzi treptat, astfel că media temperaturilor diurne va ajunge la 7…8 grade, iar a minimelor la 0…1 grad. În ultimele zile de prognoză se estimează o scădere a valorilor termice cu 2…3 grade. Probabilitatea pentru precipitații, în general slabe cantitativ, va fi mai mare între 28 ianuarie și 4 februarie.

Citește și:  Stai peste program la muncă? Îți pui în pericol sănătatea și familia!

MOLDOVA
Vremea va fi rece în primele zile de prognoză, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între -2 și 0 grade și a minimelor între -13 și -3 grade, cu cele mai scăzute valori în diminețile de 24 și de 25 ianuarie, când va fi ger în cea mai mare parte a regiunii. În
continuare, până în data de 2 februarie se va încălzi considerabil, astfel că media maximelor va ajunge la 8 grade, iar a minimelor la 0…1 grad. În zilele de 3 și de 4 februarie se va răci ușor. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, în ziua de 22 februarie și din nou, trecător, în cea de a doua săptămână de prognoză.

DOBROGEA
Vremea se va răci până în data de 24 februarie, când media temperaturilor diurne va atinge -2 grade, iar a celor nocturne -8 grade. Va urma o perioadă de încălzire semnificativă, iar cel mai cald va fi în primele zile ale lunii februarie când, în medie, maximele termice vor atinge 10…11 grade, iar minimele 3…4 grade. În ultimele zile de prognoză valorile termice vor scădea ușor. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la începutul și la sfârșitul intervalului.

MUNTENIA
După o ușoară scădere a valorilor termice diurne, în primele 3 zile de prognoză, vremea se va încălzi semnificativ, iar cele mai ridicate medii se vor atinge în jurul datei de 2 februarie, când vor fi 10…11 grade. În ultimele două zile regimul termic diurn va fi în scădere ușoară. Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare, cele mai reci nopți vor fi între 24 și 26 ianuarie, când media se va situa în jurul valorii de -9 grade și pe arii restrânse va fi ger, iar cele mai calde, între 2 și 4 februarie când media va fi ușor pozitivă.
Vor fi precipitații în prima zi de prognoză și din nou din data de 2 februarie. În restul intervalului condițiile vor fi reduse.

OLTENIA
În prima zi de prognoză media temperaturilor maxime va fi de 4 grade, apoi va scădea până la 1 grad în data de 24 ianuarie. Ulterior se va încălzi, astfel că până la sfârșitul lunii ianuarie se va ajunge la o medie pe întreaga regiune de 9 grade. În primele zile din luna
februarie nu vor mai fi variații termice diurne semnificative. Nopțile vor fi reci, cu temperaturi, în general, sub pragul de îngheț, iar cel mai frig va fi între 24 și 26 ianuarie, când media minimelor termice se va situa în jurul valorii de -8 grade. Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în prima și în ultimele trei zile de prognoză.

LA MUNTE
Vremea va fi rece, mai ales în primele trei zile, când media temperaturilor maxime va fi de -5 grade, iar a minimelor se va situa între -13 și -8 grade și nopțile vor fi geroase. Din data de 25 ianuarie se va încălzi treptat, iar până la finalul intervalului de prognoză media
temperaturilor diurne va oscila între -1 și 2 grade, iar a celor nocturne între -10 și -4 grade. Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, pe arii mai extinse la începutul intervalului și în primele zile din luna februarie.

Sursă foto:

vremea - Screenshot 20 90x90Citește și: IMAGINEA ZILEI – Ed Sheeran s-a logodit!
Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro
Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.