METEO – weekend de iarnă autentică peste România!

meteo - christmas 2971961 960 720

METEO – weekend de iarnă autentică peste România! ANM a emis o informare meteorologică de ninsori, vânt puternic și strat consistent de zăpadă pentru o bună parte din România, de mâine dimineață până duminică seara.

Citește și: METEO – Cum va fi iarna 2017 – 2018: frig și ninsori abundente!

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
Ziua/luna/anul: 08-12-2017 Ora : 14:00 Nr. mesajului:
Intervalul : 09 decembrie, ora 08 – 10 decembrie, ora 20;
Zonele afectate : conform textului.
Fenomene : precipitații mixte în vest, nord și centru, predominant ninsori la munte și strat de zăpadă consistent la altitudini mari, intensificări ale vântului;
Mesaj :INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: precipitații mixte în vest, nord și centru, predominant ninsori la munte și strat de zăpadă consistent la altitudini mari, intensificări ale vântului
Interval de valabilitate: 09 decembrie, ora 08 – 10 decembrie, ora 20
Zone afectate: conform textului

      În intervalul menţionat, treptat aria precipitațiilor va cuprinde toate regiunile. În vestul, nordul și centrul țării, pe parcursul zilei de sâmbătă (9 decembrie), vor fi precipitații la început sub formă de ploaie, apoi mixte, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică (9/10 decembrie), mai ales sub formă de ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei.
Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 15 l/mp, cu precădere în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, unde se va depune strat consistent de zăpadă.
Vântul va avea intensificări în zonele montane, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70…90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea redusă. Intensificări temporare vor fi și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în cele vestice și sudice, unde se vor atinge 50…70 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice,
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

meteo - harta

Sursă foto: Pixabay

meteo - winter 150x150Citește și: METEO – vremea pe 2 săptămâni: unde este iarna de altădată?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.