Mi-e DOR de copilărie!

copilărie - r  ni din copil  rie

Articol scris de Ionuț Iancu. Mi-e dor de copilărie! Mi-e dor de viața aia fără griji, în care singura mea problemă era când se face de ziuă ca să ies să mă joc și să uit să mai intru în casă.

Când nu aveam de-a face cu grija a ceea ce pun mâine pe masă, cum îmi plătesc datoriile mai repede și cum fac să fiu cumpătat cu ce am. Când, chiar dacă era pe vremea comunismului, eram fericit cu jucăriile mele și eram răsfățat de familie. Când visam că pot fi orice, de la astronaut la Michael Jackson și nu știam cât de aiurea e să fii adult. Când abia așteptam prima ninsoare (nu că nu aș face asta și acum) ca să ies și să mă bulgăresc până răceam din toate cele. Dar, mai ales, pentru că în copilărie ai sufletul pur, nu știi ce e răutatea, nu descoperi falsitatea din oameni și faptul că toată lumea este un ocean de minciună.

Nu am avut parte de petreceri de senzație, memorabile, de ziua mea de naștere, pe vremea când eram copil. Nici nu le simțeam lipsa, sincer, vremurile erau de așa natură. Îi aveam alături pe toți cei dragi, aveam tort, avea cadouri. Ce îmi puteam dori mai mult? Lucrurile nu mai stau chiar așa în ziua de azi.

Generația MTV de azi vrea petreceri care să rivalizeze cu celebrele petreceri de maneliști. Sute de invitați, cadouri scumpe, mai scumpe decât probabil vor produce ei vreodată bani, epatare, exces din toate felurile, cam astea sunt modurile în care tinerii de azi aleg să își adauge un nou an la viață. Excepție nu fac nici cei mici. Adevărate grădini zoologice, arlechini, prințese, clovni,personaje de basm, personaje Disney, toate acestea asigură recuzita unei adevărate petreceri pentru un copil mic.

Dincolo de glumă, orice copil merită, măcar o dată în viața lui fără griji să se bucure de un moment în care să simtă că tot universul este al lui. Nu va uita niciodată această experiență și în același timp va învăța să prețuiască darul făcut de cei dragi lui. Pentru că, chiar dacă noi poate nu am avut o copilărie perfectă, plină de tot ce au ei azi, nu este corect și nici sănătos să trăiești după un principiu pe care eu îl consider ciudat: ”eu mi-am călit personalitatea și caracterul pe o copilărie plină de lipsuri”

Sursă foto: dozadesănătate.ro

copilărie - Copiii nu   tiu 768x511 1 1 150x150Citeste si: Copiii nu știu semnificația lui ieri

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.