N-am chef, nu pot, mi-e greu!

mi-e greu - F64C6EA2 3CBC 4CED 9A6C 0DA59693E8A5

N-am chef, nu pot, mi-e greu! Cum faci să rămâi motivat?  N-aş vrea să ţin o predică despre motivaţie, mai ales azi…în prima zi de școală.  Cred că de predici suntem sătui cu toţii, iar când vine vorba de efort….toți dăm bir cu fugiţii. Aşa că vreau să vă spun ce fac atunci cand NU pot, NU am stare…sau mi-e greu.  Au fost momente când ambiţia părea să nu existe, iar perseverenţa era istorie.

 

De multe ori am zis că în școală ar trebui să existe cursuri de management al timpului. Suntem cu toții deficitari la acest capitol. Cum faci să NU îți pierzi focus-ul?

  • Păstrează-ți biroul organizat –  Încă din liceu când mă apucam de învățat pentru câte o teză, îmi plăcea să am biroul aranjat doar cu cele necesare subiectului respectiv. Așa mi-am dat seama că mă ajută, atenția mea să rămânea intactă. Atunci când terminam de studiat, strângeam tot, schimbam materia și o luam de la capăt. Când nu stai bine cu ambiția, nu e cazul să ai ispite suplimentare.

 

  • Fă-ți liste zilnice –  De fiecare dată când mi-am făcut o lista cu priorități la începutul zilei, am observat la final că am fost mai eficientă decât în celelalte zile. Atunci când tu ți-ai trasat singur prioritățile, nu poti să te minți, nu mai poți să amâni. Sau poți să o faci, dar te vei sancționa singur mai târziu.  De ce e bine să ai un TO DO list?  Pentru că așa chiar le duci la bun sfârșit.

 

  • O zi mai scurtă – Una dintre cele mai simpatice forme de a rămâne motivat este să îți scurtezi o zi pe săptămână. Cum așa? Evident, depinde și de tipul de job pe care îl ai. Cum ar fi să mai stai două ore ( peste clasicele 8 ore!) peste program, iar apoi sa ai o zi aproape liberă? Dacă în primele patru zile ale săptămânii ți-ai aloca timp  pentru a rezolva din problemele zilei de vineri, ai avea un weekend mai lung, nu? Nu degeaba unele societați iau în calcul săptămâna de lucru de luni până joi…

 

  • Începe cu ce e mai greu –  De fiecare dată când am în față mai multe sarcini importante, aleg în funție de nivelul de dificultate. Aleg să încep mereu cu ce e mai dificil, ca să pot să respir mai ușor când ajung la final de program.

 

  • Stabilește-ți momentele tale  –  Nu are ziua atâtea ore pentru a putea să duci la bun sfârșit chiar tot ce ți-ai propus.  Cum reușesc să fac atâ de multe lucruri? Să zicem că îmi iau o cafea de la automat, ei bine fac si câteva genuflexiuni în timp ce aștept. Am de programat niște postări pentru partenerii mei? La semafor, atunci când aștept culoarea verde, pot să mai rezolv din sarcinile de business. Sunt doar câteva exemple de folosire a timpului în dublu rol.

Citeste si: Cum e viața la 38?

Pe lângă pașii concreți pe care îi poți face pentru o zi mai eficientă, uneori viața bate filmul. Energia e la minim, ambiția și perseverența te-au părăsit? Ascultă-i pe cei care au trecut pe acolo, încarcă-te din energia lor și nu adopta gânduri negative. În urmă cu câteva zile aveam sentimentul că nu pot, nu știu, nu vreau. Am dat peste acest video, vă sfătuiesc să îl urmăriți, să îl salvați și când viața devine complicată…îi mai dați play o dată!

 

 

Te ajută muzica să te concentrezi mai bine? Uită de melodiile care te duc cu gândul la vacanță, nu te vor ajuta să ajungi la finalul proiectelor de pe birou. Alege un playlist motivațional. Uite!

La final, uite și câteva citate motivaționale care pe mine mă scot din amorțeala lui „nu am chef azi!”.

  • „Pentru a fi mare, e nevoie de muncă, în proporţie de nouăzeci și nouă la sută.” — William Faulkner
  •  Pune-te la treabă din toată inima şi vei reuşi. Competiţia este atât de mică…” — Elbert Hubbard
  • „Când munceşti, joacă-te. Munca, dacă este doar o datorie, te ucide.” — Max Jacob
  • „Oportunitatea e pierdută de majoritatea oamenilor pentru că e imbrăcată în salopetă și arată ca munca.” — Thomas Edison
  •   „Cred în noroc. Cu cât muncesc mai mult, cu atât am mai mult noroc.” — Thomas Jefferson

 

Citește și: Cum să-mi fac copilul fericit?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.