Studenții români cuceresc Microsoft

Microsoft - deTpression2

Studenții români cuceresc Microsoft. Microsoft Image Cup 2017 este un eveniment unde celebra companie premiază cele mai inovatoare și originale proiecte de utilizare a tehnologiei, proiecte realizate de elevi și studenți din întreaga lume. Premiul cel mare este de 100.000 de dolari.

Citește și: ECCO prezintă prima haină de piele transparentă din lume

România nu are cum să lipsească de la acest eveniment major, și va merge acolo cu 3 studenți (Vlad Niculescu, Alexandra Ciobîcă și Andrei Isac, pregătiți de Daniel Rosner, lector la Facultatea de Automatică și Calculatoare) de la Universitate Politehnică din București, ce alcătuiesc echipa ”deTpression”. Proiectul echipei deTpression este o soluţie de detecţie şi monitorizare a depresiei folosind analiza vorbirii şi a imaginilor preluate de la pacient.

Prezent în studioul Perfect Imperfect, Vlad Niculescu ne-a vorbit despre inovația lor: ”Avem un dispozitiv care monitorizează depresia. Odată ce un pacient a fost diagnosticat cu depresie, medicul îi recomandă aparatul pacientului, acesta îl plasează în camera sa și acesta începe să monitorizeze severitatea depresiei. Analizează vocea și niște imagini referitoare la emoția pacientului, le încarcă pe server, medicul se loghează și poate vedea cum a evoluat starea pacientului. Dacă lucrurile se înrăutățesc, noi trimitem și alerte prin care anunțăm că lucrurile nu merg bine”.

Sursă foto: vocea.biz

Microsoft - mama2 150x150Citește și: Mamele se revoltă față de plafonarea indemnizațiilor

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.