Micul Om mare!

mare - idrisrafael

Micul Om mare! Mă uit la el cum crește și parcă pe undeva aș vrea să opresc procesul. Știu, toate mamele ar face la fel, doar să se mai poată bucura de îmbrățișarea lui de dimineață. -“Mami, pleci la selviciu?” Mă întreabă asta în fiecare dimineață de weekend, atunci când ne trezim împreună.

Eu îi promit solemn că de data asta nu trebuie să plec, el zâmbește și se aruncă în brațele mele. Mă și mir cum de nu am vreo ruptură pe ici, colo, ca trecurăm de 15 kg și totuși îmbrățișările lui neașteptat de puternice îmi par ca sărutul unui fluture. Mă uit la el cum crește și aș vrea să știe că e iubit și protejat, dar că asta nu îl va face să fie un papă lapte. Oricum, treaba asta cu “să te faci mare, puiule”, nu e simplă deloc.

Citește și: Cine are grijă de tine?

Mai ales când el are o zi proastă și orice ai spune sau face o dăm din râs în plâns. Mă uit la el cum crește și acum observ când și ce îl enervează, unde și de ce devine fixist și mai ales ce îl bucură. Este fascinant să stai să observi cum se dezvoltă o parte din tine, atât de diferită și totuși atât de asemănătoare. Ce mai râd când îl aud cum se descrie, bineînțeles că nu e mic, ci mare. Ferească Dumnezeu să îi spui că e mic! De ce ne grăbim să creștem? Încerc să aflu și pentru că îmi dau seama că procesele astea nu se schimbă de la o generație la alta, e în firea lucrurilor…cumva.

Și eu speram că trecerea de la copilărie (și furatul celor mai înalte tocurile ale mamei ) să treacă și să ajung…mare. Și-am ajuns, ce tare m-aș mai întoarce înapoi, măcar și pentru mâna caldă a mamei care să îmi spună că orice ar fi, o să fie bine! Așa că mă uit la el cum aleargă spre maturitate, deja pocim din ce în ce mai puțin cuvinte, iar asta mă întristează pe undeva. A trecut perioada cea mai grea, dar poate cea mai frumoasă. Sau poate că fiecare zi trebuie tratată ca un mic univers magic de care e musai să ne bucurăm. Mizez pe asta, așa ca să ne bucurăm de copilăria lor, cresc așa repede!

Sursă foto: Fotograv

mare - emma14iunie 150x150Citește și: Idris este timid!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.