Care este MISIUNEA ta în viață? Uite cum calculezi

misiunea ta în viață - MISIUNEA ta  n via   1024x670

Care este MISIUNEA ta în viață?  Uite cum calculezi. Menirea în viață a unui individ este un lucru complex, reprezintă un cumul de trăiri, realizări și lecții pe care persoana respectivă trebuie să le urmeze pe parcursul vieții. Dacă ar fi să analizăm acest aspect din punct de vedere astrologic, și să luăm în calcul doar un singur element, ei bine, acela ar fi cu siguranță axa Nodurilor Lunare, cunoscută și ca axa Dragonului.

Ce sunt Nodurile Lunare?
Nodurile Lunare nu sunt planete, ci niște puncte virtuale care corespund intersecției dintre axa Pământului și ecliptică. Sunt două puncte de intersecție care corespund Nodului Lunar Nord (denumit generic și „sensul vieții”) și Nodul Lunar Sud (care arată elemente din vieți anterioare, în special influențe ce încă se resimt, reminescențe).

Deci urmărind Nodul Nord vom vedea ce trebuie să facem în acestă viață pentru a ne atinge menirea, iar Nodul Sud ne arată restanțele din alte vieți, pe care dacă le rezolvăm, vom avea o evoluție mult mai facilă. Bine înțeles că totul va fi mai limpede și mai simplu atunci când ne apropiem de realizarea scopului existențial, iar calitatea vieții va fi cu mult îmbunătățită.
Cele două Noduri se vor afla întotdeauna în opoziție, deci le vom găsi plasate în ”zodii oglindă”. De exemplu, dacă ai Nodul Nord în Berbec, în mod obligatoriu, Nodul Sud va fi în Balanță, iar dacă Nodul Nord este în Casa 1, Nodul Sud vad fi în casa 7.

Ce trebuie să faci? Verifică aici unde ai Nodul Sud si cel Nord, în funcție de data și anul nașterii: Astro Psi Noduri Lunare

misiunea ta în viață - horoscopweekend 150x150Citeste si:  MERCUR retrograd treci la treabă și fă-ne praf!

Acum vom analiza influența Axei Nodurilor Lunare în semne și casele astrologice:

 • Nodul Nord în Berbec (Casa 1) și Nodul Sud în Balanța (Casa 7) – Nativul va trebuie să își revizuiască atitudinea față de sine și propria sa devenire. Fiind, în majoritatea timpului, dependent de ceilalți, acum va trebui să își asume responsabilitatea faptelor, va trebui să învețe să ia inițiativă și să nu se mai lase condus de către cei din jur. Încrederea în sine este scăzută, deci va trebuie să identifice punctele de motivație, să își dezvolte respectul de sine și să se raporte mai puțin la exterior. Nodul Lunar Sud le oferă talente artistice, capacitatea de a înfrumuseța, a cosmetiza. De asemenea are capacități excelente de comunicare. Din păcate aceste calități nu sunt valorificate, pentru că nativul așteaptă un veșnic moment potrivit și tot amâna realizarea efectivă a lucrurilor. Marea lor problemă este lipsa activității, a inițiativei și a motivației.
 • Nodul Nord în Taur (Casa 2) și Nodul Sud în Scorpion (Casa 8) – În acest caz vorbim despre posesiuni. Nodul Sud aduce frustrări legate de propriile valori sau posesiuni de ordin material, posesiuni de care au fost lipsiți într-o existență anterioară. În acestă viață nativul va trebui să-și construiască propriul sistem de valori, să se bucure de ceea ce primește, indiferent că sunt daruri materiale, emoționale sau de altă natură. Greșeala apare atunci când atenția nativului se îndreaptă spre o îmbogățire rapidă, vicioasă și nedreaptă, care include manifestări sexuale nepotrivite. Siguranța materială și sentimentală sunt principiile principale, dar pentru asta cel cu Nodul Nord în Taur ar trebui să-și consolideze și să își manifeste răbdarea, seriozitatea, și să aprecieze tot ceea ce are. Pentru a ajunge la împlinirea personală, omul trebuie să înțeleagă ce vrea cu adevărat, să conștientizeze că banii nu compensează afecțiunea, că trebuie să muncească pentru a avea ceea ce își doresc. Importantă este identificarea adevăratelor valori, pentru că deseori nativul tinde spre pseudo-valori, implementate fie de familie, fie de mediul social în care activează.
 • Nodul Nord în Gemeni (Casa 3) și Nodul Sud în Săgetător (casa 9) – Acești nativi trebuie să învețe cum să își manifeste cunoașterea. Nativul învață foarte repede de la cei din jur și mai ales într-un cadru neconvențional și lipsit de reguli stricte. Nodul Sud le aduce dorința de a învăța cât mai mult, dar le lipsește algoritmul punerii în practică. Nativul alege să își consolideze cunoașterea prin studiu și evită cunoașterea practică, provenită din experiența directă. Există o puternică discrepanță între aparență și esență, au tendința de a păstra o imagine de intelectual, însă, în fond nu există informații calitative. Acești oameni vor trebui să comunice mult, să spună ce le place și ce nu. De asemenea să se axeze mai mult pe o cunoaștere practică și pe dezvoltarea relațiilor sociale și mai ales familiale, în cazul în care există frați. Este indicat să se urmeze cursul firesc al învățării și să nu înceapă cu domenii care necesită o pregătire prealabilă, pentru că au tendința de a sări peste etapele firești. Să învețe să comunice în termeni simpli astfel încât să se facă înțeleși în mediul lor social și să evite aroganța intelectuală. Călătoriile sunt un mod excelent de a exersa inteligența practică.
 • Nodul Nord în Rac (Casa 4) și Nodul Sud în Capricorn (casa 10) – Nodul Sud aduce aici nevoia de realizare profesională în detrimentul dezvoltării familiale. Astfel există un mare risc în ceea ce privește neglijarea familiei, a căminului, egoismul și dorința de dominare. Copilăria și relația cu părinții au o mare importanță în formarea individului, de aceea psihanaliza poate reprezenta o metodă de descoperire și înțelegere a sinelui. Pentru a atinge scopul acestei vieți, nativii trebuie să-și dezvolte inteligența emoțională, să acorde o mai mare importanță vieții particulare, în special relațiilor cu părinții. În general au tensiuni emoționale foarte puternice și este cazul să detensioneze acest plan. Este importantă consolidarea cadrului familial înainte de a ascensiona profesional. Părinții să fie foarte atenți la relația pe care o au cu copii și să încerce să le susțină dezvoltarea emoțională. Indicat este ca individul cu Nodul Nord în Rac să cerceteze trecutul propriu, dar și al familiei, iar mai presus de toate trebuie să integreze și părțile mai puțin plăcute ale acestui trecut.
 • Nodul Nord în Leu (Casa 5) și Nodul Sud în Vărsător (casa 11) – Nodul Sud aduce provocări în ceea ce privește încrederea în sine, realizarea propriilor dorințe. În general nativul este orientat spre satisfacerea dorințelor celorlați și se neglijează pe sine. Imaginea proprie este distorsionată de niște frustrări ce afectează respectul de sine. Nativul va trebui să învețe să iubească necondiționat, chiar dacă relațiile s-au terminat să nu dezvolte semntimente de aversiune. Acestă iubire se poate realiza mai ales în contextul creșterii și educării copiilor. Este bine să-și manifeste creativitatea și să treacă peste complexe și astfel să-și construiască mai bine conceptul de demnitate. Există tendința de a folosit contextul general ca scuză pentru nereușitele proprii, aspect total greșit. Nativul poate activa foarte productiv în spațiul public, implicându-se în diverse campanii, asociații sau ONG-uri. Dezvoltarea abilităților de conducere este de asemenea un aspect important, persoanele cu Nodul Nord în Leu dețin abilități manageriale, doar că le este teamă să-și asume responsabilitatea, iar eșecul este un impediment major pentru ei, pentru că au impresia că le afectează imaginea.
 • Nodul Nord în Fecioară (Casa 6) și Nodul Sud în Pești (casa 12) – Nodul Sud aduce în acest caz dificultăți în gestionarea sentimentelor, ceea ce implică dezvoltarea unei puternice atitudini de victimizare, visare excesivă, evitarea acțiunilor concrete și izolare. Echilibrul se întâlnește în punctul dintre sănătatea fizică și cea spiritual- emoțională. Astfel nativul trebuie să se elibereze de gândurile subapreciative și să se ajute singur, să găsească metode concrete de a schimba modul de viață, atât în planul vieții concrete, cât și în cel emoțional. Acest complex emoțional poate fi orientat spre activități creative precum poezie, proză sau profesii ce implică un plan subtil de acțiune, precum psihologia, care ar însemna tocmai acțiuni îndreptate spre menținerea sănătății mentale. Nativul trebuie să interacționeze cu oameni care necesită cu adevărat ajutor și atunci va realiza adevărata lui poziție și faptul că poate interveni într-un mod pozitiv în evoluția celorlalți. Legat de propria persoană este necesar să-și conștientizeze abilitățile și să renunțe la negarea continuă a acestora.
 • Nodul Nord în Balanță (Casa 7) și Nodul Sud în Berbec (casa 1) – Nodul Sud aduce atitudini agresive ce se manifestă mai mult în spațiul social, nativul simte să se afirme într-un mod violent, nu cooperează dacă nu este de acord cu planul propus, vrea să fie mereu primul, este egoist și critic. În acestă viață este necesar ca cel cu Nodul Nord în Balanță să învețe arta diplomației, să învețe cum să își expună ideile într-un mod persuasiv, renunțând la forța brută ci utilizând strategii de promovare. Este important să ofere libertatea de a alege, pentru că tinde să fie tiranic. Un bun exercițiu este cel de consolidare a relațiilor, unde  focalizarea nu se orientează pe propria persoană, ci pe relația în sine, pe colectivul din care fac parte. Deși vrea să facă lucrurile pe cont propriu și să își asume toate meritele, nativul trebuie să își folosească energia pentru a motiva și pe cei din jur, fără se se implice direct în acțiunile lor, doar să le ofere sprijin moral într-o formă moderată, pentru că tendința de exagerare este foarte mare. Când se înflăcărează excesiv atunci este bine să se elibereze prin intermediul confesiunii, să utilizeze conversația în locul acțiunii necontrolate.
 • Nodul Nord în Scorpion (Casa 8) și Nodul Sud în Taur (casa 2)- Influența Nodului Sud apare sub forma unor fixații de ordin material. Nativul își dezvoltă și consolidează posesiunile, fapt care, aparent, i-ar aduce împlinirea. Acest aspect nu este decât o iluzie, o autoimpunere care are la fundament niște frustrări legate de manifestarea sexuală. Nativul este foarte preocupat de aparențe și dezvoltă un sistem de valori atipic, ceea ce îi va aduce probleme, inclusiv de ordin legal. Cel cu Nodul Nord în Scorpion va trebui să își dezvolte sisteme de autocontrol, să învețe să împrumute valori din mediul în care trăiește, să se orienteze spre dezvoltarea spirituală și să evite constrângerea religioasă pentru că acesta îi va accentua tiparele fixiste deja prezente. Este important ca raportarea la mediu să fie modificată, astfel încât valorile materiale și cele spirituale să aibă procente similare. Experiența sexuală are un rol important și trebuie să fie susținută de un cadru moral-spiritual foarte bine determinat. Sunt lucruri mult mai importante în afară de bani, banii pot doar să faciliteze accesul la acestea, dar nu să garanteze și înțelegerea lor. Este necesară o orientare spirituală conștientă și lucidă, care să dezvolte în nativ nevoia altui sistem de valori.
 • Nodul Nord în Săgetător (Casa 9) și Nodul Sud în Gemeni (casa 3) – Viața acestui nativ tinde spre mediocritate, evită tot ce însemnă abstractizare, filosofie sau discuție principială. Pentru el contează foarte mult importanța practică a informației, atâta timp cât nu e necesar să citească o carte, nu o va face, dacă se poate angaja și fără facultate, e foarte bine. Acestă limitare intelectuală nu provine dintr-o lipsă a abilității mentale și din niște prejudecăți prea puternic înrădăcinate. Nodul Nord se va împlini prin muncă de cercetare, prin cunoașterea profundă a situațiilor. Astfel, cel cu Nodul Nord în Săgetător va trebuie să călătorească, să interacționeze cu alte sisteme de gândire, să generalizeze și să abstractizeze, să se implice mintal în realitatea sa. Este necesar să depășească mediocritatea, să iasă din rutină și să se axeze pe dezvoltarea sa, mai ales dacă are niște hobby-uri sau pasiuni. O dată început acest demers al cunoașterii el se va propaga tot mai intens, dar să evite lenea, superficialitatea și minciuna. Nativul poate ajunge un profesionist în domeniul pe care l-a ales, cu condiția ca acestă alegere să fie una personală, nu impusă de diverși factori.
 • Nodul Nord în Capricorn (Casa 10) și Nodul Sud în Rac (casa 4)  – Nodul Sud aduce un bagaj complex de dezechilibre emoționale, atât din viața anterioară cât și din perioada copilăriei fragede. Nativul este lent, se atașează prea repede și dezvoltă dependențe, are tendința de a folosi familia ca scuză pentru nereușitele personale, tinde să-și împovăreze copiii cu un exces de grijă parentală. Astfel, Nodul Nord implică ideea conturări unei figuri autoritare. Cel cu Nodul Nord în Capricorn va trebui să-și dezvolte un caracter pragmatic, echilibrat și sobru, care să-l ajute atât în carieră cât și în organizarea vieții personale/ familiale. Este bine să diferențieze clar cariera de familie și să evite să supraîncarce situația din casă. Simte nevoie să aibă pe cei dragi mereu aproape, de aceea este bine să frecventeze și medii lipsite de figuri familiale, pentru a dezvolta și altfel de relații. Este important să-și temepereze atașamentul emoțional, iar în acest caz relațiile de ordin profesional sunt un bun exercițiu. Să evite să se implice în viețile personale ale celorlalți, inclusiv ale copiilor. Să își impună o figură autorizară în cadrul familiei pentru că astfel le permite membrilor să evolueze în mod propriu. Este necesar să ofere intimitate, spațiu personale și să se ocupe de propria persoană, în detrimentul afecțiunii excesive pentru ceilalți.
 • Nodul Nord în Vărsător (Casa 11) și Nodul Sud în Leu (casa 5) – Nodul Sud îi inoculează nativului nevoia excesivă de afirmare, indiferent de costuri. Astfel va face mereu lucruri dramatice, va avea un comportament exagerat, o vestimentație pompoasă care să atragă atenția. Are un complex de superioritate care nu îi permite să dezvolte relații amoroase echilibrate, niciodată nu este mulțumit și cere mereu recunoașterea meritelor, mai mult sau mai puțin existente. Nodul Nord se va împlini prin înlocuirea imaginii de sine, cu cea a unei colectivități, astfel cel cu Nodul Nord în Vărsător va trebuie să se implice în campanii umanitare, anti-discriminare care să ofere sprijin persoanelor minoritare sau care au diverse lipsuri. Este important să înlocuiască principiul plăcerii cu cel al necesității. Să nu urmărească să fie cunoscut de cât mai multă lume, ci să aibă un grup de prieteni constant. În cadrul relațiilor personale nu trebuie să recurgă neapărat la despărțire, în cazul în care lucrurile nu merg cum doresc ei, ci să ia în calcul posibilitatea unei amiciții. Au mai mult de câștigat dacă oferă sprijin, decât dacă își tot urlă meritele și calitățile. Recunoașterea venită spontan din partea societății este mult mai valoroasă decât cea cerută.
 • Nodul Nord în Pești (Casa 12) și Nodul Sud în Fecioară (casa 6) – Nodul Sud implică aici o nemulțumire constantă, legată mai ales de mediul în care lucrează. Critica îi epuizează, dar nici nu renunță la ea. Au puternice scene de autocritică, mai ales în raport cu ceilalți. Astfel, nativul cu Nodul Nord în Pești va trebuie să învețe lecția compasiunii, să-i ajute pe cei din jur fără a pretinde nimic, fără a reproșa greșelile, fără să critice situații. Deși muncesc mult, nu trebuie să scoată acest lucru în evidență, ci să lase pe ceilalți să-l sesizeze. Se află într-o continuă încordare mentală, de aceea este indicat să aibă și perioade de relaxare, de răsfăț, de împliniri. Are complexe de inferioritate însă acestea nu sunt justificate și pot fi transformare doar prin interacțiunea necondiționată cu cei din jur. Sacrificiul este un concept important care trebuie asimilat, iar nativul va observa că cel mai adesea pentru el, sacrificiu înseamnă tocmai să stea de o parte și să lase lucrurile să se desfășoare, fără a interveni instent în desfășurarea lor.

foto: carolinelifecoaching.com

Sursa: Astro Psi

misiunea ta în viață - surreal universe windows 1920x1200 wallpaper115762 1 768x480 150x150Citeste si: ASCENDENTUL, cel mai important punct de pe harta natala

Ai si tu un text pe care vrei sa-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un like – Perfect Imperfect

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.