Toate femeile sunt frumoase! Până la Miss Helsinki…

Miss Helsinki - misshelsinki

Articol scris de Ionuț Iancu. Toate femeile sunt frumoase! Până la Miss Helsinki… Cam asta e dezbaterea zilei în spațiul online mondial. Cum este posibil ca Miss Helsinki să fie o femeie „atât de urâtă„ după cum este caracterizată de marea majoritate a celor din spațiul virtual.

Faptele ne spun așa: anul acesta la Miss Helsinki/Finlanda au participat multe fete. Sute, poate mii. Știm cu toții cam care este tiparul frumuseții nordice: ochi albaștri, un păr blond super, un trup pe care nici dacă l-ai desena în visele tale nu ar ieși atât de frumos. Hai, gata cu visatul…

Citește și: Să ne închipuim că am fost cu adevărat!

Dintre toate aceste fete, câștigătoarea de anul acesta a concursul de Miss Helsinki/Finlanda a fost….Sephora Ikalaba. După cum și numele ne spune, Sephora nu este chiar..acea prezență finlandeză naturală. Iar aceasta se vede foarte bine și când este pusă în antiteză cu celelalte participante la concursul de miss. Dar de aici începe, aș spune eu, ipocrizia.

Ani la rândul, lumea s-a arătat revoltată de cum femeia, tânăra, copila, este tratată ca o bucată de carne..ca o imagine a unui ideal ce cu greu poate fi atins. În modă, în showbiz, în televiziune, ne-a fost oferit modelul 90-60-90. Femeia cu trup de vis, cu un machiaj care pur și simplu o face să pară din altă lume.

Cu inteligența nu prea a fost bătaie de cap. Știți doar eterna întrebare cu ce ai vrea să faci în lume și răspunsul standard: „aș vrea să fie pace!„

Acum, lucrurile au mers în cealaltă extremă. Aceea a unui politically correctness care este absurd. Da, probabil că Sephora are o poveste tristă, a unei fete refugiate. Da, Sephora are și ea frumusețea ei și mai mult ca sigur, multă iubire de oferit.

Dar nu, Sephora nu poate fi etalonul de frumusețe al unui popor ale cărui femei sunt cu adevărat zeițe. Femei care sunt frumoase prin naturalețea lor, prin zâmbetul lor incredibil, prin acele tușuri de finețe pe care numai un Dumnezeu nordic le putea așeza în ele.

Încercând să ofere, printr-un gest simbolic, o bucurie unui suflet trist, cei care au făcut-o pe Sephora Miss Helsinki/Finlanda i-au făcut mai mult rău. Au pornit asupra ei un val de furie, de injurii, cum numai mediul online poate face. Traumatizând-o.

Cam asta face, în ultimul timp, această „politică a corectitudinii„ propovăduită de arhanghelii schimbării sociale. Dar despre asta vom vorbi altădată.

Sursă foto: Facebook.

Miss Helsinki - DSC 9790 150x150Citeste si: De ce ne chinuie iubirea?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.