Mobila din pal – trucuri să o menții frumoasă!

pal - mobilapal

Mobila din pal – trucuri să o menții frumoasă! Aţi văzut în magazin un model superb de mobilă, l-aţi  cumpărat şi aţi aflat, printre altele, că e din pal. Iată cum se îngrijeşte mobilă din pal, pentru a arată superb şi a rămâne că nouă.

În primul rând, ar trebui să ştim că mobilierul din pal trebuie ferit de umezeală şi de temperaturi ridicate. Chiar dacă se ştie că este mai puţin pretenţios decât lemnul lăcuit la acţiunea acestor factori, este bine să avem în vedere că temperatura optimă se situează între 20-24°C, iar umiditatea poate oscila între 30 şi 40%.
Dacă aceste condiţii sunt îndeplinite, atunci ne putem gândi la modalităţile şi soluţiile de curăţare şi întreţinere a mobilei din pal. Poate majoritatea dintre noi ne gândim doar la soluţiile de curăţare din comerţ, pe motiv că au fost special create pentru a îndepărta eficient murdăria şi pentru a proteja mobilierul. Într-adevăr, ele sunt o opţiune bună, însă nu singură. Putem să folosim soluţii create pentru curăţarea altor suprafeţe, putem folosi apă simplă, sau putem pregăti noi o serie de soluţii folosind ingrediente naturale, la îndemână oricui.

Dacă folosiţi soluţii din comerţ, un sfat ar fi să nu aplicaţi direct pe mobilă din pal, ci să pulverizaţi pe o lavetă sau pe o cârpă moale din bumbac şi apoi să ştergeţi corpurile. Aceste spray-uri au o textura uleioasă, care este foarte greu de întins. În lipsa unei soluţii speciale pentru mobilier, puteţi folosi detergentul pentru geamuri. Îl puteţi aplică direct pe mobilier, fără să fi şters înainte praful cu un pămătuf. Apoi ştergeţi cu o lavetă, sau cu un prosop de hârtie. Este de preferat să folosiţi hârtie, mai ales dacă pe mobilă se adună mult praf.

O altă varianta pentru curăţarea mobilierului este să umeziţi o lavetă în apă simplă şi să ştergeţi mobilă din pal. Înainte de a se usca, luaţi altă lavetă uscată şi ştergeţi bine până nu mai rămâne nici o urmă.

Sursă foto: infoCONSTRUCT.ro

Citește continuarea pe aspecto.ro

pal - Perdea scurta pentru bucatarie asezata la mijlocul ferestrei 150x150Citeste si: Greșeli de evitat în amenajarea casei. 

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.