Cât să nu mori de sete

mori de sete - nu mori 1024x578

Text de Anda Docea. Cât să nu mori de sete.Un prieten la fel de drag pe cât e depărtarea dintre noi mi-a spus recent un fel de poveste. Nu ştiu dacă a auzit-o undeva, dacă a mai zis-o şi altora sau a inventat-o numai pentru mine. Voi încerca să o transmit mai departe, aşa cum am înţeles-o eu.

Să presupunem că ai de făcut un drum în deşert, un drum anevoios şi imprevizibil ca o viaţă de om, spre o ţintă pe care numai tu o ştii, visată, imaginată, fixată din toate puterile în cel mai ferit colţ al sufletului tău. La un moment dat, sau poate în câteva rânduri, apare cineva care îţi întinde o cană cu apă proaspătă şi limpede.

Te uiţi neprietenos la om şi împingi cana pentru că, de ceva vreme deja, tu ţi-ai fi dorit o mandarină mare şi coaptă, răcoritoare atât cât trebuie şi plină de miez. Omul priveşte mirat şi un pic întristat la tine. Nu are aşa ceva să-ţi dea. Tu eşti însă absolut convins că în desaga lui mare trebuie să fie o mandarină exact aşa cum ţi-ai conturat-o, aşa că o ceri şi o aştepţi.

Citeste si: M-am simțit înșelată chiar și de cuvinte

Nu te-ai înşelat. Are, chiar mai multe. Numai că respectivele mandarine nu sunt pentru tine. Poţi să le crezi mici, acre, cum vrei. Cert este că nici una dintre ele nu e a ta, specială, rotundă, desăvârşită. Va veni şi aceea, într-o zi, după ce vei fi acceptat deja lucrurile care ţi se oferă, chiar dacă nu se potrivesc cu aşteptările tale din momentul cu pricina, tocmai pentru că sunt tot ce poate da omul care-ţi taie calea.

Drumul prin deşert spre limanul tău imaginar ar putea fi cumplit de lung. Nu mai bine ai fi deschis la tot ce se întâmplă? Ia cana cu apă. Altfel te usuci de sete.

Vrei să citești și alte texte scrise de Anda Docea? Cumpără cartea  – Camere de Hotel

Foto: wallpaperrs.com

mori de sete - M am sim  it   n  elat   150x150Citeste si: 1+1=3

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.