„Elementul dușmănos Moromete„ în atenția Ministerului Educației!

Moromete - rebengiuc pt web

„Elementul dușmănos Moromete„ în atenția Ministerului Educației! La finalul săptămânii ce tocmai a trecut, în cadrul Olimpiadei la Limba Română, faza pe județele Prahova, Bistrița și Cluj, elevii au avut de redactat un subiect în care să își imagineze sunt personajul ce colectează taxele de la ţăranii din romanulMoromeţiişi redacteze un referat (raport scris) adresat conducerii de partid prin care denunţăcalitatea de element duşmănos a lui Ilie Moromete”

Citește și: Mesajul unei mame către profesori: „Educați copiii pentru o lume BUNĂ„

Ca urmare a reacției publice față de acest subiect, Ministerul Educației a venit astăzi cu o serie de clarificări:

„Ministerul Educaţiei Naţionale a analizat situaţia generată de elaborarea /formularea unui subiect primit spre rezolvare de elevii din judeţele BistriţaNăsăud, Cluj şi Prahova, participanţi la faza judeţeană a Olimpiadei de Limba şi literatură română pentru clasa a XII-a. Precizăm faptul subiectele aferente acestei etape de concurs au fost elaborate de un grup de lucru constituit la nivelul celor trei judeţe amintite anterior.

Astfel, deşi subiectul a fost construit pornind de la prevederile Regulamentului specific privind organizarea şi desfăşurarea Olimpiadei de Limba şi literatură română (clasele IX-XII), şi în raport cu programele şcolare pentru Limba şi literatură română (clasele IX – XII), în vigoare la această dată, la nivelul competenţelor, a conţinuturilor şi a atitudinilor, Ministerul Educaţiei Naţionale consideră formularea acestuia a fost inadecvată. De asemenea, relevanţă unui astfel de item pentru cunoştinţele şi creativitatea elevilor poate fi discutabilă.

Prin urmare, pentru a preîntâmpina situaţii de acest gen, Ministerul Educaţiei a decis , începând cu anul şcolar 2017-2018, subiectele pentru etapele judeţene fie elaborate de specialiştii din grupurile de lucru din Ministerul Educaţiei.„

Sursă foto: doinab.blogspot.com

Citește continuarea pe: Hotnews.ro

Moromete - faqs 768x512 150x150Citeste si: Homeschooling, la rece – câteva răspunsuri

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.