8 motive să te bucuri de ciocolată!

ciocolată - ciocolata

Articol scris de Elisabeta Pancea. 8 motive te bucuri de ciocolată! V-aţi gândit nu mai consumaţi ciocolată deoarece îngraşă? Scapă de gândul ăsta! Ciocolata, consumată corect, va oferă nenumărate beneficii, începând de la fizic până la psihic. Ciocolata ajută sistemul nervos, oferind o stare de bine. Totodată, substanţele conţinute de ciocolată sunt benefice pentru corp şi minte. Iată aici câteva motive pentru care TREBUIE te bucuri de ciocolată!

1.Ciocolata neagră protejează creierul după atacul cerebral. Cercetătorii americani au descoperit un compus din ciocolata neagră are un efect protector asupra creierului după un atac cerebral.

2. Reduce riscul producerii unui atac cerebral! Pentru tot veni vorba de atacul cerebral, parcă ciocolata ne şopteşte „de ce tratez, când pot previn!” şi ne îndeamnă la consumul ei în vederea reducerii riscului provocării unui astfel de atac. Cercetători canadieni de la Universitatea din Toronto au arătat cei care consumă regulat ciocolată, prezintă un risc mai mic cu 22% de a suferi un atac cerebral, datorită flavonoidelor.

Citește și: Bombe delicioase de ciocolată. Super rețetă

3. Ciocolata şi apa au rol de calmante naturale . Cercetătorii au descoperit în urmă unui studiu plăcerea de a mânca ciocolată, precum şi băutul apei pot acţiona pe post de calmante naturale, avândputerea” de a îndepărta durerea. 4. 50 de grame de ciocolată pe zi te feresc cu 39% mai mult de bolile cardiace. Tot cea neagră este la înălţime din punct de vedere medical, spun specialiştii, deoarece aceasta conţine mai puţin zahăr şi mai multă cacao şi numeroşi antioxidanţi.

5. Protejează pielea de UV – Meritul antioxidanţilor din ciocolată este incontestabil şi se reflectă într-o mulţime de beneficii, una dintre ele fiind de protecţie a pielii împotrivanocivelor raze ultraviolete.

6. Slăbeşte cu ciocolată! – Moderaţia este mama tuturor efectelor benefice pe care le pot avea alimentele asupra siluetei tale. Dacă până acum nici nu se putea rosti cuvântulciocolată într-o dietă, află astăzi se poate slabi cu acest aliment, atâta timp cât este integrat într-o dietă echilibrată şi bine structurată. Totuşi, susţinem şi noi încontinuare efortul britanicilor de scoate pe piață „ciocolata care te slăbeşte„, un soi de ciocolată care înglobează în compoziţie algele, care au puterea de a împiedică absorbţia de grăsimi în organism cu până la 75%.

7. Aliatul sexului – se cunoaşte deja rolul afrodisiac al acestui aliment, dar cum de este el astfel? Deoarece conţine cafeină, feniletilamina iar acestea la un loc contribuiela stimularea apetitului şi a performanţelor sexuale.

8. Pentru o stare de bine – tot vorbeam mai sus despre faptul feniletilamina are un puternic efect antidepresiv, este cazul memorăm şi acest motiv pentru ciocolata ar trebui facă parte din viaţă noastră.

Sursa foto: sportaholic

ciocolată - sport at home 150x150Citeste si: Sportul după sărbători, lecția de 30 de minute

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.