Munca EFICIENTĂ presupune să facem un pas în SPATE

Munca EFICIENTĂ - workaholic21 1024x681

Am mai scris pe depre munca, pasiunea pentru job, nebunia de a accepta mereu provocari profesionale, cum este sa iti dai seama ca esti  workaholic sau diferentele dintre generatii. Cunosc oameni care traiesc foarte bine regasindu-se in pasiuni mai simple, intr-o dedicare splendida catre camin si familie sau pur si simplu cu viziuni mai light despre cariera. Munca EFICIENTĂ presupune să facem un pas în SPATE

Oamenii aia pe care ii intalnesti in timp ce tu alergi intre doua intalniri iar ei isi savureaza cafeAua in parc. Ce faci daca esti construit ca un om de cariera, daca respiri prin toti porii nevoia de a-ti depasi limitele,  satisfactia preluarii unui proiect  NOU sau cand te bucuri ca ti se mai ofera o sansa sa arati ca esti util?  In ambele variante, echilibrul este cel care trebuie sa iti ghideze pasii. Ce-i prea mult, e prea mult!

Va povesteam ca la inceput de octombrie am aflat despre  „hop ON, hop OFF„, sintagma ce-i apartine psihologului Doru Dima. Pe scurt, momentul ala cand iti poti lua o pauza dupa ce ai tras foarte mult in plan profesional. O pauza in care sa iti incarci bateriile si mai apoi sa te intorci la birou, eficient si orientat catre performanta. Eficienta inseamna sa stii si cand sa spui stop! Da, pentru asta ai nevoie si de un manager care sa stie sa asculte. As zice ca si eu am mi-am luat un soi de pauza de genul asta!

video: Profiles International/ prod. Claudiu Popa

Raman la parerea si speranta  ca odata cu trecerea timpului piata muncii si mai ales echipele de management  se vor adapta noii generatii millennials, o generatie care nu  mai accepta sclavia pe altarul capitalismului fara principii, generatia care nu va dori sa munceasca la norma, minim opt ore pe zi si care stie cand sa spuna stop.

Sentimentul meu este ca generatia millennials  nu pune atat de mult pret pe material pe cat am pus noi cei nascuti in anii 80′ sau parintii nostri. Si foarte bine face!  Cel mai recent studiu global  intitulat „In cautarea fericirii”, realizat de  ZenithOptimedia si  publicat de Forbes… arata ca  tinerii care astazi au intre  18 și 34 ani „resping atât manifestările generației Baby Boomer (persoanele născute în perioada de explozie demografică de după cel de-al Doilea Război Mondial), cât și aspirațiile consumeriste ale tinerilor din anii ‘80 și ’90.

Este generația cu cea mai mare înclinație către fericirea individuală. În contrast cu idealurile hedoniste ale generațiilor anterioare, tinerii din categoria Millennials consideră sănătatea, stabilitatea financiară, cariera, educația și urmărirea propriilor visuri și pasiuni ca fiind definitorii pentru dobândirea fericirii.

Această generație are nevoie să dețina controlul pentru a se bucura de avantajele libertății. Este vital pentru fericirea acestei generații să dețină „experiențe memorabile”. E important cum te manifești ca individ, nu ce bunuri deții. ” ( sursa: Forbes.ro)

Munca EFICIENTĂ - 3 Steps to Reaching Millennials on Facebook

 

Sa nu cumva sa ii subestimati, sunt mai inteligenti decat noi! Ei vor spune PAUZA, acum am nevoie de timp pentru mine! Cat despre pauzele astea atat de necesare, ele sunt confirmate si de  Rodica Obancea ( coach) : „Munca eficientă presupune ca din când în când să facem un pas în spate” Munca EFICIENTĂ - 190993 articol

Intr-un material semnat Jurnalistii. ro, Rodica Obancea explica:

„Despre mituri și eficiență

Poate vă mai amintiți filmul făcut după cartea lui George Orwell, „Ferma Animalelor”. Era un personaj în poveste – calul Boxter – care avea același răspuns la orice sițuatie dificilă: “Voi munci din greu, voi munci mai mult. La început, sârguința lui bine intenționată a inspirat toate animalele de la fermă, dar, treptat, muncă asiduă a început să aibă efecte nedorite în moduri subtile. Cu cât lucra mai mult, cu atât era mai multă muncă de făcut.

Ceea ce Boxter nu știa era că animalele care se ocupau de ferma îi manipulau pe toți pentru a crește profitul. Sârguința inspirată de Boxter îi impiedica pe ceilalți să observe ce făceau șefii sau ce făceau ceilalți colegi.

De multe ori, “sacrificiul” făcut atrage foarte ușor și victimizarea.  „Ferma Animalelor” este o buna metaforă pentru “victimizare”, pentru  „cât de mult muncesc eu și uite ce primesc în schimb”. […] În domeniul organizational, noul venit în companie, plin de entuziasm, este atât de dornic să se integreze că nu răspunde la criticile subtile legate de muncă și sfârșește prin a fi plin de dezamăgire și frustrare că, deși a muncit multe ore și a vrut doar să ajute compania, colegii i-au pus deja etichete de “persoana cu care lucrezi greu”.

Munca eficientă presupune ca din când în când să ne dăm un pas în spate și să conștientizăm modul în care gândim și acționăm, dar mai ales să introducem acțiuni diferite.”

Vezi continuarea pe Jurnalistii.ro

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.