Stai peste program la muncă? Îți pui în pericol sănătatea și familia!

muncă - woman 1733891 1280 1024x388

Stai peste program la muncă? Îți pui în pericol sănătatea și familia! ”Azi întârzii un pic, mai rămân la birou să termin ceva urgent”. Sau: ”Deschid un pic laptopul, într-o oră sunt gata, trebuie să trimit ceva urgent la muncă”. Sunt fraze pe care, măcar o dată în viață, le-am spus fiecare dintre noi. Cercetătorii vin acum cu niște analize îngrijorătoare, care confirmă faptul că statul peste program la muncă ne pune în pericol atât sănătate cât și viața de familie.

Cercetarea, condusă de organizaţia nonprofit Working Families şi Bright Horizons, o companie din domeniul educaţiei timpurii, a ajuns la concluzia că mulţi părinţi muncesc peste programul normal de lucru din cauza volumului mare de sarcini.

Citește și: Trucuri să te relaxezi la muncă!

Aproape doi din cinci părinţi nu ajung acasă la timp pentru a le spune ”noapte bună” copiilor şi nu au timp pentru a-i ajuta pe cei mici la teme, iar unul din patru consideră că munca este cauza neînţelegerilor cu partenerul. Munca peste program este legată şi de obiceiurile alimentare nesănătoase, precum şi de timpul insuficient pentru exerciţii fizice. Un sondaj, la care au participat peste 2.700 de părinţi încadraţi în câmpul muncii, a ajuns la concluzia că doi din cinci angajaţi care ar trebui să muncească 35 sau 36 de ore pe săptămână petrec mai mult timp la serviciu. Dintre cei care au un program de 25 de ore, doar o treime munceşte suplimentar.

Constatările studiului descriu o situaţie ”îngrijorătoare” pentru părinţi, care admit că ”trag de timp” în carieră, refuză o nouă slujbă sau promovare pentru a putea echilibra viaţa profesională cu cea de familie. ”Pentru mame şi taţi, faptul de deveni părinte pare să fie o decizie proastă pentru carieră deoarece standardul pentru cei care vor să aibă succes a rămas venitul devreme la serviciu, munca suplimentară şi răspunsul la emailuri în afara orelor de program, iar părinţii au mai puţin timp la dispoziţie, ceea ce îi dezavantajază”, explică Sarah Jackson, directoarea organizaţiei Working Families.

Sursă foto: Pixabay

Continuare știre pe Agerpres

muncă - computer girl word 90x90Citește și: Munca la calculator și hernia de disc cervical
Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro
Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.