Afacerea cu MURE și ZMEURĂ, calea către un PROFIT sigur

MURE și ZMEURĂ - MURE   i ZMEUR   1

Afacerea cu MURE și ZMEURĂ, calea către un PROFIT sigur. Cea mai bună afacere este cea în care pui suflet.Te-ai gândit vreodată să transformi pasiunea din copilărie…în afacere? Mai ții minte când scuturai tufele cu zmeură sau mure? Cum ar fi dacă ai avea micul tău colț de rai care să îți aducă și niște bani frumosi?

Sa incepem cu murele. Inainte de calculele pe hartie, asigurati-va ca detineti un teren propice dezvoltarii acestei plante. Desi murul are o versatilitate destul de mare, cele mai bune soluri pentru aceasta cultura sunt cele neutre, care au o umiditate constanta, cu un pH de circa 6,2-6,5. Terenurile care ar trebui evitate sunt cele acide sau mlastinoase. Cand trebuie plantat murul? Perioada optima este la sfarsit de toamna, in lunile octombrie si noiembrie, mai exact atunci cand plantele au iesit din vegetatie. De asemenea, plantarea poate avea loc si la inceput de primavara, in lunile martie si aprilie, de preferat inainte de intrarea in vegetatie, scrie casepractice.ro

Cum plantați MURELE?

Sapati gropi adanci de circa 40 de cm si largi de circa 30 cm, in interiorul carora se va aseza un amestec de pamant cu gunoi de grajd bine fermentat si faramitat. Schema de plantare recomandata de cei care fac bani din culturile de mure este de 3,5 m intre randuri si 1 metru intre plante. Un alt lucru important pentru o cultura de mur este si sistemul de irigatii, cel mai bun fiind cel prin picurare. Din punct de vedere al cantitatii de apa, in perioadele de vara se pot furniza circa 3-5 l/zi/planta.

Costul unui butas de mur este de circa 6 lei. Pentru o suprafata de 1.000 de metri patrati este nevoie de circa 700 de plante, spun cultivatorii. Pentru a va prezenta o cifra rotunda, va spunem ca investitia initiala pentru un hectar este de circa 10.000 de euro, din care circa 5.300 de euro sunt costurile de achizitie a butasilor, restul fiind costurile unui sistem de irigatii.

Recuperarea investitiei se poate realiza inca din primul an de activitate, in procent de 70-100%. Pe un hectar pot fi plantate 7.000 de fire care pot produce din al doilea an 35.000 de kilograme de fructe, care pot fi comercializate en-gros la pretul de 9-10 lei/kg, respectiv 18 lei/kg in cazul culturilor bio.

Vezi continuarea aici: CasePractice

foto: wallstreet.ro

MURE și ZMEURĂ - MURE   i ZMEUR   150x150Citeste si:Cum te RELAXEZI dupa o zi grea la JOB?

Ai si tu o idee care se poate transforma intr-o afacere profitabilă? Trimite-o la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE – Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.