9 sfaturi pentru MUȘCATE de invidiat

MUȘCATE de invidiat - MU  CATE de invidiat 2

Vrei să ai cele mai tari mușcate dintre toate prietenele tale? Le poți crește în balcon sau în grădină, important este să știi cum să le îngrijești. Specialiștii te sfătuiesc să ai grijă de la momentul în care alegi vlăstarii ce urmează să fie plantați, până la cantitatea de apă pe care le-o dai, zi de zi. 9 sfaturi pentru MUȘCATE de invidiat!

  • Ca să ai muşcate cât mai mult timp, ai grijă să cumperi flori cât mai sănătoase, cu frunzele verzi. Amestecă pământul de grădina cu nisip şi turbă, astfel muşcatele vor rezistă mai mult şi vor permite scurgerea apei mai uşor. Dacă muşcatele cresc mai mult, adică au rădăcinile ieşite, acestea trebuie imediat mutate într-un ghiveci mai mare, altfel se usucă. Tulpinile florilor mai bătrâne se taie de la jumătate pentru a favoriza creşterea de noi vlăstari.
  • Muşcatele sunt extrem de sensibile la umezeală, de aceea au nevoie de ghicevi cu scurgere bună, deci să fie găurite. Muşcatele se îmbolnăvesc cel mai des de la excesul de apă. Ai grijă că ghiveciul pentru aceste flori minunate să fie încăpătoare, să nu le înghesui, pentru a le permite să se dezvolte cât mai mult şi mai frumos.
  • Muşcatele au nevoie de curăţare cât mai deasă, asta dacă vrei să fie cât mai mult înflorite. Nu lasă frunzele sau florile uscate în ghiveci, nu este estetic, nu le ajuţi să se dezvolte, în plus, curăţarea previne apariţia ciupercilor pe părţile moarte ale plantei.
  • Dacă alegi muşcatele parfumate, care se potrivesc la fel de bine şi în apartament şi în grădina, trebuie să ştii că această specie are nevoie de multă lumina, dezvoltându-se excelent în razele de soare. Aşadar, se potriveşte de minune în mijlocul grădinii sau într-un balcon însorit. Acestea au nevoie de pământ de grădina, amestecat cu puţin nisip şi puţină argilă. Totuşi, mare grijă la excesul de apă, acesta poate fi fatal pentru această specie de muşcate. Alege un ghiveci cât mai găurit, care să lase apă să se scurgă cât mai bine.

Citeste  continuarea aici: Sfat Naturist

Foto: casadex.ro

MUȘCATE de invidiat - MU  CATE de invidiat 150x150Citește și: Vrei BUJORI in curte? Vezi cum se PLANTEAZĂ

Ai și tu un sfat pentru o gradină frumoasă? Îl facem cunoscut în comunitatea femeilor perfect Imperfecte. Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE: Perfect Imperfect 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.