N O C E B O

noi - nocebo

Articol scris de Alina Andreea Stamatiu. N O C E B O.  Oricât de mult am realiza, oricât de mult am face pentru noi sau pentru alții, suntem cumva “blestemati” să nu avem liniște. Câtă nemulțumire mai putem cuprinde în noi? Cât de nefericiți mai putem fi?

Științific, statistic, sociologic a fost dovedit că suntem niște saci fără fund, că limitele noastre de fapt nu există și că din povața bună și frumoasă a cerului ce ne este limită am luat doar partea rea, a insațietății organice.

Dorința ne-a dus departe și și am ieșit din peșteră, am plecat de pe Pământ pe Lună și înapoi , ne-am scufundat sub ape, am făcut din deșert oază și din otravă balsam, dar pe de altă parte toata  acesta necontenită căutare, toată această adorație a noului în noi, în exterior și în oamenii de lângă noi ne rănește și ne transformă în niște nevrotici hipersensibili, anxioși și incontrolabili.

Din majestuoasă ființă care s-a autodepășit și din cenușa din care am renăscut ne-am transformat în fricoși, amenințați de noi înșine.

Ne înecăm în propriile dorințe nedestăinuite și nu mai știm să spargem tiparele unei societăți abuzive cu nevoia primordiala de a fi om și de a face din existența noastră pe Pământ un moment de fericire. Suntem depășiți de toate în  autodepășirea nostră și blocați într-o imobilitate care nu ne mai lasă să ne bucurăm de răsfățul în care trăim. În tensiunea unei situații pe care am pierdut-o total de sub control , în marginalizarea pe care ne o autoimpunem cum și când putem găsi oare pârghia corectă pentru a ne întoarce la ceea ce ne-a fost permis să experimentam și să simțim?

Unde s-a ascuns sufletul și viața din noi ? Cui am vândut-o?

Ieșirea din Matrix pe care cu atâta ardoare ne-o dorim în zilele noastre, conștientizarea unor erori majore dar și asiduitatea cu care le repetăm astepatand rezultate diferite, ne-au împerecheat la răscruci unde nu știm cum să ne alegem pe noi cu spiritul din noi.

Citește și: Suntem Dumnezei, dăm sentințe și ironizăm bunătatea

Ca într-o teorie conspiraționistă, efectul minunat al depășirii unor limite și granițe s-a intors impotriva noastră și ne țin prizonierii unui labirint. Undeva, între ticăitul ordinar al ceasului și inexorabilitatea spiritului ne-am rătăcit și am transformat binele înfăptuit în rău necesar.

Poate ne trebuie puțină liniște sau poate un shaman ne va salva. Poate că dacă am înceta pentru o zi, noi toți cei de aici să mai alergăm și să urlam, într-o grevă frumoasă, împotriva noastră înșine am începe cumva, puțin câte puțin să auzim sunetul picăturii căzând lent pe piatra unui munte sau rostogolirea inifinta și firească a valului către mal și înapoi la marea mamă.

Sursă foto: paroleetlumiere.blogspot.com

noi - honor 1110 624 150x150Citeste si: Mai avem onoare?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.