41 de ani de când perfecțiunea are un nume: Nadia Comăneci!

Nadia Comăneci - nadiagymnast4 1469008612

41 de ani de când perfecțiunea are un nume: Nadia Comăneci! 18 iulie 1976, Jocurile Olimpice de la Montreal. Prima zi a concursul de gimanstică, era momentul duelului România – Rusia, proba pe echipe. Pe podium, alături de antrenorii Bela și Marta Karoli, intră: Teodora Ungureanu, Mariana Constantin, Anca Grigoraș, Gabriela Trușcă, Georgeta Gabor și, cu voia dumneavoastră, Nadia Comăneci.

S-ar putea scrie enorm de multe despre primul 10 din istoria gimnasticii, despre cum o lume întreagă a privit către tabela ce arăta un neverosimil 1.0 în dreptul numelui Nadiei. Dar parcă nimeni nu ar face o descriere mai bună decât Ioan Chirilă:

Citește și: Femeia imperfectă e….perfectă!

Duelul e aprig. Paralele nu vor să cedeze. Un ochi atent le-ar putea surprinde vibraţiile aspre. Nadia ajunge în vârf. Echilibru perfect. Coboară rapid, într-o volută, evitând şocul cu paralele, care par să pândească cea mai mică deviere, pentru a frânge elanul cutezătoarei. Părul fetei arde vâlvătăi, scăpat din strânsoarea codiţei de cal. Marta priveşte cu admiraţie, ca şi cum nu ar fi în cauză, looping-urile acestui mic avion cu reacţie. Karolyi a şi parcurs mental tot exerciţiul. Aşteaptă, fără respiraţie, aterizarea. Zbor final! Stop!! Urale!!!„

A fost primul 10 pentru Nadia, dar nu ultimul. La aceeași ediție a Olimpiadei, pentru super campioana noastră au mai urmat 5 de 10, cu 5 medalii olimpice: 3 de aur, un argint și un bronz. Avea să fie momentul în care întreaga presă din lume va spune: ”De acum încolo, se va vorbi despre gimnastica dinainte și după Nadia Comăneci.”

Sursă foto: indiatimes.in

Nadia Comăneci - emma18iulie 150x150Citește și: De ce cred în Perfect Imperfect

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.