NASA, anunț uluitor: 7 noi planete care pot găzdui viață descoperite!

NASA - nasapamant

NASA, anunț uluitor: 7 noi planete care pot găzdui viață descoperite! Într-un anunț fără precedent, NASA a confirmat că, folosind telescopul spațial Spitzer, au fost descoperite 7 planete asemănătoare Pământului care orbitează în jurul unei stele.

Citește și: Încep înscrierile la clasa pregătitoare 2017 – 2018 

Toate aceste planete se pare că au apă pe suprafața lor, dar pentru 3 dintre ele șansele sunt cu adevărat considerabile să poată găzdui cu adevărat viață pe ele. Planetele sunt situate la 40 de ani lumină. Thomas Zurbuchen, administrator în cadrul sediului NASA din Washington, Michael Gillon, astronom la Universitatea din Liege și Nikole Lewis, astronom la Institutul din Baltimore şi Sara Seager, profesor la MIT, sunt cei care au făcut anunțul epocal.

Zurbuchen a declarat: “Găsirea unui al doilea Pământ nu mai e o întrebare ce ţine de “dacă” ci de “când”. Am făcut un salt uriaş în oferirea unui răspuns la întrebarea ‘suntem singuri în univers?’”. Trappist 1, steaua în jurul căreia orbitează planetele nu are nimic din grandoarea Soarelui nostru. Este o stea relativ rece, cu doar 11% din raza Soarelui nostru și jumătate din temperatura de suprafață (5500 grade Celsius).

NASA - planetezodii 150x150Citeste si: Horoscop special – planetele și zodiile guvernate

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.