Statistici îngrijorătoare – natalitatea în cădere liberă în Europa!

natalitatea - natalitate arges

Statistici îngrijorătoare – natalitatea în cădere liberă în Europa! Că România este o țară în care natalitatea extrem de scăzută poate fi considerată inclusiv o chestie de siguranță națională nu mai este o surpriză. Nici faptul că avem o clasă politică care nu prea realizează cât de gravă este problema.

Fără politici sociale, economice și de încurajare a natalității, estimările privind scăderea populației României la un nivel demn de un record negativ s-ar putea dovedi chiar optimiste. Dar lucrurile nu stau mai bine nici în Europa.

Un studiu AFP citat de Agerpres ne spune că: „Până în 1975 a urmat un așa-numit „baby-boom”: femeile au avut în medie 2,1 copii, iar printre cele născute la începutul anilor 1940, de exemplu, numai una din zece în medie nu a avut copii.

De atunci însă, rata fertilității nu a încetat să scadă, subliniază Institutul, atingând cele mai scăzute niveluri în Europa: 1,7 copii în medie pentru femeile născute în 1974.

Citește și: Help, sunt un părinte ipohondru!

„Contracepția eficientă, nașterea mai târziu a copiilor, o instabilitate mai mare a căsătoriilor, dorința de a avea mai întâi un loc de muncă în condiția în care acestea sunt tot mai puțin sigure și incertitudinea economică crescândă” au favorizat această situație, susțin autorii studiului.

În Europa de Sud — unde până la o femeie din patru născută în anii ’70 ar putea rămâne fără copii în Spania, Grecia și Italia — natalitatea a scăzut cel mai mult.

În aceste țări, care cumulează „dificultăți ale pieței muncii” și „inegalități de gen încă foarte pronunțate care fac dificilă concilierea între muncă și familie”, rata natalității ar urma să continue să scadă, apropiindu-se de vârful atins după Primul Război Mondial, a prezis Institutul.„

Sursă foto: qmagazine.ro

natalitatea - copilas 150x150Citeste si: A fi copil, o joacă. A fi părinte, o provocare!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.