Nereguli grave la Spitalul Sfânta Maria!

Sfânta Maria - Spitalul Clinic Sf

Nereguli grave la Spitalul Sfânta Maria! De câteva zile, sistemul sanitar din România este zguduit de un nou scandal, între Ministerul Sănătății și Spitalul Sfânta Maria, legat de nereguli în ceea ce privește neîndeplinirea criteriilor în cazul pacienților cu transplat.

Inspecția Sanitară de Stat a finalizat controlul la Spitalul Sfânta Maria din București, constatându-se, potrivit raportului întocmit, că nu sunt îndeplinite criteriile în cazul pacienților cu transplant. În plus, inspectorii au descoperit că, deși în structura organizatorică a spitalului apare un laborator de analize medicale, acesta nu există în realitate. În plus, incidența infecțiilor nosocomiale a crescut și spitalul nu a implementat procedura de comunicare internă a infecţiilor nosocomiale. La momentul controlului, din structura spitalului lipsea medicul infecționist.

„Conform punctului 2 din Anexa 2 a Ordinului 860/2013 privind acreditarea centrelor de transplant, pentru ca o unitate medicală să fie acreditată pentru transplantul de organe, infrastructura de transplant trebuie să aibă ‘unitate specializată de laborator, acreditată pentru activitatea de transplant, cu personal care să asigure disponibilitatea laboratorului 24 ore din 24’. În cazul Spitalului ‘Sfânta Maria’, inspectorii au constatat că, deși în structura organizatorică a spitalului este un laborator de analize medicale, acesta nu există în realitate. Serviciile sunt externalizate către o firmă privată (Centrul Medical MED-AS) și alte patru unități sanitare publice (Institutul de Hematologie, Spitalul Fundeni, Spitalul Matei Balș și Centrul de Transfuzii București)”, precizează Ministerul Sănătății într-un comunicat.

În ceea ce privește respectarea condițiilor igienico-sanitare, inspectorii au constatat că blocul operator al spitalului dispune doar parțial de circuite corespunzătoare, iar punctele pentru igiena mâinilor din unitatea medicală sunt insuficiente.

Sursă foto: instituțiimedicale.ro

Citește continuarea pe jurnaliștii.ro

Sfânta Maria - vlad voiculescu 1 150x150Citeste si: Vlad Voiculescu: Nereguli la ANT si la 4 spitale. Suspiciuni privind cheltuirea banilor publici

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.