Despre nesimțire și alte păcate!

nesimțire și alte păcate - 14280543 122471518209614 1884899571 n

Despre nesimțire și alte păcate!  Trăim în vremea oamenilor fuduli, iar asta ne cam ocupă timpul. Nesimțirea e ridicată la rangde virtute, iar tupeul a devenit un model de bun simț.  Dacă aveți senzația că ne-am putut bucura de nămeți, vă înșelați. Evident, nu prea ai cum, mai ales când încerci să ajungi la job și îți dai seama că mașina e blocată, că n-ai 4X4, iar strada dintre blocuri e plină de zăpadă. Printre nămeți se văd doar câțiva locatari care dau la lopată. Te apucă disperarea, îi apucă disperarea. In acest timp administratorii „cartierului rezidențial” au o durere complicată în…fund. Nu dăm nume încă…

Trăim în România în care s-a ajuns ca nesimțirea să fie consideratăo virtute. Asta mă scoate din sărite! Nu contează că nu faci mare lucru, important e să ai gura mare și să nu lași pe nimeni să te convingă că poate ești în eroare. Evident, cei care trebuie să plătească sunt zecile de familii pe care le vezi,  ca într-un cârd de pinguini, cu copii în brațe. Și cum să nu te apuce dracii de la prima oră?

Citeste si: METEO – nu scăpăm încă de ger și ninsori!

Mă uitam de dimineața, în timp ce încercam să nu fac atac cerebral de nervi la această imagine idilică de iarnă, în dreapta mea, cineva își face singur loc cu o freză, in stânga stă zgribulită o femeie. Încearcă în zadar să depășească zăpada de pe străduța din fața casei, pe strada mea e un fel de bătaie de joc. Am înțeles din nou care este cea mai simplă filozofie a  lumii noi. Ai grijă de tine, nu o să te ajute nimeni în rest! Trăim în epoca în care cerem, dar nu dăm mare lucru înapoi. Trăim în epoca în care banul să iasă, asta contează.

Cât despre noi și ai nostri, poate reușim să ne întoarcem la măsurile coercitive, atât pentru privați cât și pentru cetățenii care aleg să stea,  în loc să iasă la lopată. Asta ca să nu zică lumea că de vină sunt doar autoritățile. Ele știu că tu ca și cetățean nu ai ce să faci și aia e. La fel funcționează și privații, la fel  ajungem și noi să trăim. Asta nu e ok!

Despre nesimțire și alte păcate se pot spune multe. Important ar fi ca atunci când te doare în partea dorsală de alții, să îți aduci aminte că roata se învârte. Așa că puneți mâna pe lopată și curățați-vă trotuarul, nu de alta dar vine iar gerul și iar ninsori. Alo, ați auzit? O să ningă din nou în zilele următoare. Rămânem pe baricade, nu abandonăm!

nesimțire și alte păcate - arcul de triumf 150x150Citeste si: Imaginea zilei – Bucureștiul înzăpezit

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.