Nevoia de a fi mai bun decât eşti

Nevoia de a fi mai bun decât eşti - 17126324 184802648680677 4053507868161212416 n1

 Nevoia de a fi mai bun decât eşti. Mă tot gândesc ce mare lucru e şi cu viaţă asta. Te naşti, te grăbeşti să creşti şi la un moment dat ajungi să te gândeşti la viitor. În mintea şi sufletul tău, parcă ai vrea să îţi pice din cer o moştenire, aşa cât să nu mai trebuiască să faci ceva.

Dar ştiţi că ăsta e doar un vis, nu? Când nu îţi pică din cer nimic, ai o singură varianta – să faci. Şi uite aşa descoperi în tine resurse nebănuite. Că doar nu ai ce să faci! Şi în materie de parenting se potriveşte. Spune lumea că dacă dai copilului tot, când vrea el şi cum vrea el, ai să ai de furcă pe mai târziu. Eu chiar cred în asta. Singurul lucru care poate fi dat cu toată inima oricând este dragostea!

Şi când îţi dai seama că n-ai la cine să ceri şi ţi-a venit factură la lumina, începi să acţionezi. E imboldul care te face să funcţionezi zi de zi. Supravieţuirea! Instinctul de conservare o să te pună aşa de tare la muncă, încât ai să uiţi că mai aveai timp să te şi plângi.

Citeste: Când mă gândesc că i s-ar putea întâmpla ceva

Ai să te prinzi în jocul asta atât de tare, încât o să îţi placă să descoperi în ţine rafturi pline de cărţi citite, milioane de articole şi mai multe cursuri la care ai de mers. Ai învăţat să te formezi iar curiozitatea îţi uşurează munca. Oamenii inteligenţi rămân curioşi, să țineți minte! Odată ce ai învăţat alfabetul supravieţuirii, mai ai de făcut doar câţiva paşi.

Este esenţial să crezi că poţi să te autodepăşeşti, este esențial să înţelegi că orice investiţie pe care o faci în tine, te va ajuta pe viitor. Cum altfel ai putea să fii cu adevărat un model pentru puiul tău? Dacă noi le cerem copiilor să înveţe zi de zi, oare de ce noi nu mai vrem să facem asta? Ştiți că e o vorbă din folclor care spune că : Banii nu aduc învăţătura, dar învăţătura aduce banii. Aşa că hai, mergeţi şi investiţi în voi! Când ai citit ultima dată o carte?
„Învaţă tot ce poţi, în orice moment disponibil, de la oricine şi întotdeuna va veni o vreme când te vei simţi recompensat pentru ceea ce ai învăţat.”Sarah Caldwel

Foto: Fotograv

Nevoia de a fi mai bun decât eşti - femeie2 150x150Citeste si: Ce am învăţat de când sunt mamă

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.