De ce nu mai ninge de Crăciun?

ninge de Crăciun - christmas love

Articol scris de Ionuț Iancu. De ce nu mai ninge de Crăciun? Voi ați observat că de ceva ani, deși tânjim cu toții după ea, nu mai avem zăpadă de Crăciun? Și asta parcă strică tot farmecul acestei perioade. Ce farmec mai au colindele pe un soare orbitor? Ce rost mai are bradul pe ploaie și vânt ca într-o zi de vară?

De ce se întâmplă asta? De ce nu mai ninge de Crăciun? Nu vă grăbiți să o aruncați pe aia cu încălzirea globală, cu schimbările climatice, șamd. Da, e cel mai la îndemână răspuns și, nu are rost să ne contrazicem, și cel mai ușor de demonstrat. Dar nu, eu nu cred că din aceste motive nu mai avem zăpadă în zilele de Crăciun.

Citește și: Crăciunul este despre suflete, nu despre marketing

Eu cred că de fapt suntem pedepsiți. Suntem pedepsiți ca, încet dar sigur, să ni se ia fiecare simbol al acestor momente frumoase. Așa cum noi ne pierdem puritatea, la fel și tot ceea ce făcea magic Crăciunul cândva, dispare.

Abia mai are loc icoana Nașterii Domnului de atâtea kitschuri pe care le luăm cu valoare de simbol pentru Crăciun. Ce Hristos, Crăciunul este despre Coca Cola. Ce smerenie, importantă e să fie masa rezistentă, să nu se rupă sub tonele de carne de porc, de salate de boef și sarmale. Ce bunătate și alte din astea, ne închidem ușile și cu lacătul dacă putem, trecem pe lângă oameni sărmani fără ca să le aruncăm nici măcar o privire, ce să mai vorbim de a le dărui și lor din preaplinul nostru.

Și atunci, de ce ne mai mirăm că nu mai ninge de Crăciun? Ce să caute puritatea ninsorii, inocența fiecărui fulg de nea, într-o lume atât de rea. Da, știu, e trist. Am fi vrut poate să dăm vina doar pe meteorologi pentru această situație, dar nu, nu e vina lor. E mai ales a noastră.

Am uitat să credem. Am uitat să iubim. Am uitat să dăruim. Am uitat să fim buni. Și atunci, instinctiv, și cerul a uitat să ningă. Și iarăși vom petrece niște sărbători în care vom cerși din tot sufletul măcar iluzia unui fulg de nea. Dar nu va veni.

Și dacă nu avem grijă, dacă nu vom ști să transmitem mai departe adevărata valoare a acestei perioade, dacă nu îi vom învăța pe cei de lângă noi despre magia Crăciunului, despre lecția de smerenie pe care ne-o predă această sărbătoare, cândva, nu prea departe, vom ajunge să nu mai avem Crăciun.

Nu că nu trăim deja vremurile când prin anumite locuri din lume Nașterea Domnului a fost deja interzisă.

Sursă foto: vulpescu.ro

ninge de Crăciun - christmas tree living room 150x150Citeste si: În prag de sărbători

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.