Ritual de noapte bună. Nu uita de CUVINTE!

noapte bună - noapte buna 1024x732

În fiecare seară avem ritual. Nu știu de ce, dar azi sunt așa cumva într-o pasă proastă. N-am niciun motiv suplimentar, niciun motiv anume care să mă sâcâie. Și totuși sunt așa, mofluză! Ca să o spun pe șleau sunt cam dezamăgită de lumea în care o să trăiască copilul meu. În plus, mă întreb dacă ritualul nostru de fiecare seară e de natură să îmi ajute copilul sau, dimpotrivă, o să-l transforme în victimă sigură, categoria –  idealiști! Ritual de noapte bună. Nu uita de CUVINTE!

Despre lumea care ne înconjoară n-am mare lucru de spus. Multă lume, puțini oameni! Mai bine revin la ceva educativ și care merită menționat. Nu există seară să fim împreună și să nu avem micul nostru moment: eu și Idris. Deși provin din generația „necuvintelor”, mă încăpățânez să nu uit de puterea și însemnătatea cuvintelor. Ce e generația necuvintelor? Este generația celor care au fost învățați să mai lase cuvintele, pentru că dragostea nu se urlă, se demonstrează, iar copilul trebuie pupat doar în somn. Evident, alte vremuri, alte mentalități.

Mă încăpățânez să cred în puterea cuvintelor și mai ales în repetarea lor. În fiecare seară, când ne bem laptele de somn ușor, cânt același cântec, vorbesc la fel, am același ritm și aceeași plăcere. E momentul nostru de iubibileală!  Prost sau foarte prost, cânt. Bine că nu mă auziți! Știu că peste ani o să îmi dea cu cântecul în cap, dar îl cânt din toată inima. Nu mai știu cum am ajuns la cântecul ăsta, poate doar visul cu marea, plaja și beach bar-ul să mă fi făcut să-l aleg. Mi se pare un cântec bun pentru suflete bune!

Și mai e ceva din ritual, ceva care pe Idris îl face mereu să zâmbească. Face ochii mari, zâmbește și își lasă capul încet pe umărul meu. Îi simt corpul cum se relaxează și, deși ar mai alerga puțin, se abandonează acolo, la mine în brațe. Ne uităm adesea ochi în ochi, spunem rugăciunea, povestim despre îngerii care ne protejează și ne îmbrățișăm puternic. Nu poți cumpăra ce simți în asemenea momente. N-ai cum, sunt clipe prea scumpe ca să aibă preț. N-am să uit când o prietenă dragă, mai experimentată în ale parentingului îmi spunea:

– E foarte important cine îl culcă!

Așa este, a avut dreptate. E important să îl culci și să îi dai seara tot ce ai tu mai bun. Asta înseamnă căldură, dragoste și un strop de amuzament. Final de ritual, frază cheie: Mama e aici. Te iubește mama!

Inutil să spun ce simt eu, iar ce simte el…mi-e imposibil să vă spun. Dacă Dumnezeu mi-ar da o clipă pe care să o repet în buclă 1000 de ani, aș alege-o pe asta. Un fel de ziua cârtiței pentru părinți!

Prețuiește clipele frumoase cu cei mici și scrie despre ele. Vor rămâne vii mai mult timp. În timp se vor transforma în balsam pentru suflet! Vine o vreme când vei avea mare nevoie de asta…

noapte bună - al  ptatul   n PUBLIC 2 150x150

 

 

Citeste si: Ce trebuie să-ți înveți COPILUL? Cele 5 legi ale oamenilor EDUCAȚI

 

Ai și tu un text despre creșterea copilului care ar pueta să fie folositor? Îl facem vedetă în comunitatea femeilor Perfect Imperfecte. Trimite-l la mine: emmazeicescu@gmail.com

Follow: Fotograv

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.