Noaptea Muzeelor 2017 – unde mergem în București?

noaptea muzeelor - noapteamuzeelor

Noaptea Muzeelor 2017 – unde mergem în București? Unul din cele mai așteptate evenimente ale anului, Noaptea Muzeelor în București, a ajuns la ediția numărul 13. În această noapte, până spre orele 5, 54 de muzee și organizații culturale vă așteaptă să le vizitați.

Potrivit organizatorilor, pentru posesorii de smartphone, Noaptea Muzeelor va fi mai interesantă prin intermediul aplicației Questo care lansează trei trasee deosebite pentru acest eveniment. Vizitatorii sunt îndemnați să descopere trei obiective interesante prin intermediul indiciilor și al unei povești virtuale incitante: Cimitirul Bellu, Muzeul Aviației și Casa Memorială Tudor Arghezi. Questo e disponibil gratuit pe link-ul questoapp.com/download-app/.

* În cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, Muzeul Național de Artă al României propune spre vizitare, la sediul central, Galeria de Artă Românească Modernă, Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Europeană, Spațiile istorice ale fostului Palat Regal, iar la Muzeul Colecțiilor de Artă — Expoziția „Ștefan Câlția. Obiecte grăitoare”. Accesul este gratuit în intervalul orar 19,00 — 05,00.

* Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe vizitatori să participe la un eveniment complex denumit „Urme în timp”. Manifestările încep la ora 16,30, cu lansarea cărții „Originea speciilor”, autor Charles Darwin, și continuă, de la ora 17,00, cu vernisajul expoziției temporare „Urme în timp”. Participarea la cele două evenimente se va face pe baza înscrierii prealabile pe email info@antipa.ro, în limita a 100 de locuri.

Citește și: Activităţi educative şi relaxante pentru copii in timpul liber

De la ora 18,00, în diferite spații ale muzeului, vor avea loc masa rotundă pe tema teoriei lui Darwin despre evoluția speciilor și impactul ei asupra societății; vizitarea gratuită a expoziției permanente a Muzeului; proiecții de filme documentare oferite de Digi Animal World; colectarea entomologică a insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale, sub coordonarea specialiștilor din muzeu, iar de la ora 22,00 interceptarea liliecilor din grădina Muzeului „Antipa” cu ajutorul detectorului de ultrasunete.

Organizatorii precizează că demonstrațiile realizate de cercetătorii muzeului se vor face numai în condiții meteo favorabile.

Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” va fi deschis în intervalul orar 16,30 — 00,00.

Sursă foto: antena3.ro

Citește continuarea pe: Agerpres.ro

noaptea muzeelor - artsafari 150x150Citește și: Art Safari București – omagiu lui Ștefan Luchian

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.