Noi schimbari in invatamant. Vezi cand incepe scoala!

- elevi scoala2

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand aud de schimbari in invatamant( altelele decat inlocuirea incompetentilor) …imi vin nervii cei mari! Numai parinte sa nu te numesti,  de vreo 20 de ani incoace. Pana cand modificam …modificarea? Problema nu este cand incepe scoala, ci cand dam banii pe care ii merita cu adevarat educatia. Asta e intrebarea! Cand o sa ne platim dascalii asa cum merita? Cand nu o sa mai avem scoli cu toaleta in curte, scoli darapanate, scoli unde invata copiii in frig? Cand o sa intelegem ca NU avem nevoie de un „master plan de indobitocire”, ci de o strategie cu adevarat eficienta in privinta invatamantului?

Niciun ministru al educatiei ( la fel ca la transporturi si sanatate) nu m-a convins pana acum. Au baletat intre discursuri populiste, interese de partid( sau de grup) si comisioane grase primite pentru proiectele baietilor destepti.

Educatia NU se vinde, domnilor!- elevi scoala

 

foto: specialarad.ro

Educatia nu se vinde pentru ca nu vrem sa vindem viitorul copiilor nostri. Lui Sorin Campeanu ii mai dau o sansa, azi. Nu stiu pentru cat timp. Incep sa nu mai am rabdare. Daca si el intelege ca investitia in edicatie inseamna schimbarea schimbarii, nu stiu de ce ma agit. Ideea e simpla, fara educatie puternica, n-avem nicio sansa! Avem copii talentati, inteligenti si ambitiosi. Hai sa ii punem in valoare!  Copilul meu e inca mic, dar sa va fereasca cel de Sus, dragi politicieni, cand Idris va ajunge elev si  o sa fie  musai sa ii explic de ce se mai modifica ceva in sistemul de invatamant. Si poate invatati de la cei Luminati!

Educaţia este cea mai puternică armă pe care voi o puteţi folosi pentru a schimba lumea.”(Nelson MAndela)

 De unde am pornit? De la modificarea pe care o anunta ministrul educatiei, Sorin Campeanu. Citeam in  presa de dimineata (Marius Tuca.ro) ca se anunta alte schimbari in structura anului scolar. O fi de bine, o fi de rau! Voi ce ziceti!

Ce se anunta?

  • Scoala NU mai incepe pe 15 septembrie. Ministrul educatiei spune pentru Digi 24: „Există o cerere susţinută cu argumente şi am apreciat din partea Consiliului Elevilor cererea de a începe şcoala mai devreme. Am apreciat maturitatea abordării, cu atât mai mult cu cât solicitarea a venit din partea elevilor, dar împreună cu precizarea că nu doresc aplicarea acestui lucru din 2015. Au dorit aplicarea din 2016, ceea ce am luat în considerare în momentul în care am aprobat calendarul pentru 2015-2016, l-am finalizat pe data de 4 septembrie, astfel încât pe 5 septembrie să înceapă următorul an şcolar”.
  • Invatamant obligatoriu de 12 clase. Sorin Campeanu- ministrul educatiei: „Un popor educat ştie să aibă grijă mai bine şi de sănătatea lui, şi de prosperitatea lui, şi de securitatea lui. Un popor educat este ceea ce ne dorim cu toţii“.  Întrebat dacă prin învăţământul obligatoriu de 12 clase se va rezolva problema „poporului educat”, acesta a răspuns că „evident”, dar, în acelaşi timp trebuie modificată şi programa şcolară. „Evident că ăsta este un lucru deja stabilit, modificarea programei şcolare. Ştim bine că a fost revizuită curricula la clasele I-IV, iar în acest an va fi aprobat planul-cadru, urmând să avem în 2016 curricula aprobată pentru clasele V-IX, pentru că ne dorim să avem în 2017 o programă şcolară nouă. 2018 la clasa a VI-a şi a X-a, 2019 a VII-a şi a XI-a, 2020 clasa a VIII-a şi a XII-a”. (sursa mariustuca.ro)

Ce sa zic? Doamne ajuta…sau vai de noi! 

Live & Believe

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.