Noii tăi angajaţi se integrează cu succes? Uite 8 paşi simpli

Noii tăi angajaţi - employee retention strategies 1024x682

Noii tăi angajaţi se integrează cu succes? Uite 8 paşi simpli. Angajații sunt cea mai importantă resursă a companiei tale, de aceea trebuie să faci tot posibilul pentru ca aceștia să fie cât mai fericiți! Un element esențial al acestei încercări îl reprezintă procesul de onboarding. Este evident că acest proces nu poate dura o singură zi! De fapt,  onboarding-ul  de abia începe în prima zi de lucru a noului angajat.

Este crucial ca strategia ta de onboarding să fie cea potrivită. Pe lângă faptul că trebuie să te asiguri că în prima zi totul merge bine, este necesar să ai o strategie pregătită și pentru următoarele zile. În mod surprinzător, unul din 25 de angajați părăsesc organizația încă din prima zi! Iar acesta este un trend ce pare a se înrăutăți odată cu apariția milenarilor în câmpul muncii, deoarece aceștia vor fi mereu deschiși noilor oportunități profesionale.

Care sunt pașii ce trebuie urmați pentru a te asigura că noii angajați se integrează cu succes în compania ta?

Pentru a avea o strategie eficientă de onboarding, trebuie sa fii atent la modul în care îți promovezi cultura organizațională și, în același timp, să-ți menții avantajul competitiv în fața concurenților din aceeași industrie cu tine. Primele 90 de zile sunt extrem de importante deoarece acestea vor decide dacă ai fost capabil să creezi o cultură organizațională activă care să scoată ce este mai bun din noii angajați sau una care să-i facă să se urască pe ei înșiși pentru faptul că au ales compania ta – toate acestea din cauza tehnicilor slabe și învechite de onboarding.

  1. Începe cu Ziua 1

Procesul de construire a culturii organizaționale ar trebui să înceapă din prima zi – zi în care găsești moduri unice și stimulante prin care să îl faci pe angajat să se simtă special și primit cu căldură. O idee bună ar fi să reduci din procesul birocratic care, în general, este o practică frecventă în momentul angajării. În schimb, se recomandă ca prima zi să fie plină de interacțiuni și, pe cât posibil, să reduci sau să elimini complet orice activitate plictisitoare.

Vorbește și cu restul personalului pentru a-i oferi noului angajat o experiență pe care va dori să o împărtășească cu prietenii și familia! Asta nu înseamnă că trebuie să plănuiești ceva extravagant! Totul trebuie să fie cât mai simplu. Poți începe ziua oferindu-i un mic cadou și să te asiguri că va avea loc un prânz în echipă pentru ca noul venit să poată interacționa cu restul echipei.

Citeste si : Talent sau muncă? Ce e mai eficient?

  1. Fii atent la el

Nu poți abandona omul pe care tocmai l-ai angajat. Nu îl lăsa să își desfășoare sarcinile de unul singur. Fii atent la el și fă tot posibilul să devii prietenul lui, ajutându-l și susținându-l la fiecare pas. Oricui îi place puțină atenție în plus la început și, împlinindu-le această dorință , îi vei face pe oameni să simtă cu adevărat  că fac parte din companie și îi vei ajuta să se integreze mult mai bine.

Vezi continuarea aici: Doru Dima

Foto: blog.achievers.com

Noii tăi angajaţi - scorpionzodie 150x150Citeste si – Horoscop Special – compatibilitatea nativilor Balanță cu alte zodii!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.