Femeie, unde ti-e mândria? Nu, nu narcisismul

nu narcisismul - cara santana 02 1200x800 1024x683

Text de Elisabeta Pancea. Femeie, unde ti-e mândria? Nu, nu narcisismul. Mă refer la gândirea aia prin care ești conștientă de puterile tale, de lucrurile care știi să le faci și cât poți să suporți, zâmbind. Lasă atitudinea îngâmfată de divă pe care o au toate vedetele, nu le cunoști viața decât prin ecran, habar nu ai cine sunt ele de fapt.

Unde a rămas bunătatea cu care ai fost înzestrată? De ce ai ales calea banilor! Nu te mustră conștiința că ai pus banul în fața caracterului și ai devenit ca restul, când puteai fii tu, unică și specială? Muncești pentru copilul tau, călcând pe cadavre pentru a-i oferii tot ce vrea. Te-ai gândit macar o clipă că poate oamenii la care le scoți defectele în evidență sunt copiii unei mame ca tine?

Femeie, nu fii rea. La ce îți folosește un ruj scump dacă n-ai ce zâmbet să împodobești? Și la ce bun să ai lucruri scumpe, când ochii îți plang? Femeie, nu fii parșiva! Nu-ți ascunde defectele în spatele altora! Nu te ajută cu nimic să vorbești de rău, mai ales când toată lumea știe că, de fapt, când jignești te autocaracterizezi.

Femeie draga, iubește. Iubește oamenii din jurul tău indiferent dacă ei încearcă să îți facă rău. Oprește ura cu iubire, raspunde-le cu dragoste. Daca nu vrei sa iubești oamenii, pentru ca-s răi, încearcă să-i vezi buni, schimbă profilul, știi ca jumătățile diferă oricât de identice par.

Bucură-te din orice. Admiră frunza care cade, floarea ce-nflorește și copilul de pe stradă care râde, umple-ți mintea de optimism. N-ai nevoie de palate să fii fericit, cât timp știi să te bucuri de stropii de bucurie primiți. Știi ca esențele tari se țin în sticluțe mici. Aduna-le și fă-ți cadou parfumul vieții cu esență dulce de fericire!

Foto: womensgolfjournal.com

nu narcisismul - 15356798 1374092412601996 422063748 n 150x150Citeste si: Povestea unui început de iarnă

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.