Ce nu ne place la voi?

nu ne place - dsc 9813 89153400

Ce nu ne place la voi? Atunci când mă uit în faţă, mă apucă tristeţea. Sunt în maşină, în drum spre Bucureşti. M-am pierdut preţ de un weekend în peisajul de munte. E un fel atât de frumos în care ţara asta ne spune lucruri. Tablou de noiembrie în nuanţe cărămizii, la şosea o bătrână vine o rola de caşcaval afumat şi o rază de soare îndrăzneşte să mai mângâie copacii.

Dumnezeu a fost darnic cu România!

În timp ce ne strecurăm prin peisajul rural, mă tot  întreb cum se trăieşte în Cetăţeni, localitate cu populaţie romă, născută parcă pentru a putea fi fotografiată. Un amestec de colibe, mizerie, destine chinuite  şi copii mici. E o imagine pe care nu ai cum să o ratezi.

Mergi mai departe şi te loveşte din mers imaginea unei  căruţe unde se arunca rapid nişte copaci tăiaţi din pădure. Bagă, Ioane, că nu bagi de la tine! Furatu’ la români e treabă veche …şi uite cum am rămas cu munţii goi. Ne miră? Suntem ţara în care orice e posibil, dacă ştii cu cine să vorbeşti!

Şi, uite cum, de la frumos la urat… e doar un pas, un pas.  De noi depinde dacă scuipăm seminţe şi aşteptăm să le strângă alţii. De noi depinde să nu parcăm pe întreg trotuarul doar pentru că nu dăm doi bani pe cei care ar trebui să treacă pe acolo. De noi depinde să vrem să evoluăm sau să alegem să rămânem la nivelul unor paraziţi!

Ce nu au înţeles politicienii până acum?

  • Nu au înţeles că vrem autostrăzi, atât de simplu!
  • Nu au înţeles că dacă îi bagi prea mult în seama cu ajutoarele sociale, vor  ajunge nişte neajutoraţi. Sau poate asta vor?
  • Nu au înţelesc că România nu te ajută să te dezvolţi că antreprenor
  • Nu au înţeles că România nu trebuie să mai fie coruptă

Şi pentru că am avut ocazia să îi ascult, daţi-mi voie să va spun cu sinceritate: Ferească Dumnezeu! Numele lor nu contează, aş merge pe alegerea caracterului, dar mi-e teamă că nu găsesc ceva fain până în decembrie. Da, ştiu, nu toţi sunt la fel, dar treaba e că a rămâne în România înseamnă să îţi asumi o lupta a ta pentru liniştea din bula de realitate unde reusesti sa traiesti.

În alte bule…14 poliţişti rutieri ( juma de secţie) sunt  reţinuţi pentru luare de şpagă, unii preoţi fură dar se închină înainte, alţii se distrează ascultând Taraf TV şi nu mai zic nimic de cei care propovăduiesc binele…prin interzicerea binelui celuilalt. Ferească Dumnezeu, cât suntem de „buni”!

Ne spunem cu toţii că vrem o ţară că afară, ne promitem că de mâine nu o să mai aruncăm nicio hârtie pe jos, dar de cele mai multe ori uităm la fel de repede. Degeaba ne uităm către politicieni, noi şi doar noi suntem cei care pot face că schimbarea să se întâmple, mai repede sau mai târziu. Doar că schimbarea cere efFort şi nu mi-e foarte clar cât de mult suntem dispuşi să şi facem, din ce zicem. În tot acest timp politicienii vă vor seduce încet, în speranţa că le veţi da voturile pe 11 decembrie. Mi-ar plăcea să cred că românii se vor manifesta şi la acest scrutin electoral, nu în favoarea unui partid anume, ci în favoarea unui viitor de care vreţi, nu vreţi, suntem pe deplin responsabili!

Pe scurt, România e o ţară frumoasă, bogată şi mai ales cu viitor! Pentru cei care mai au timp să aştepte…

Foto: Ioana Chirita

nu ne place - impreuna 150x150Citeste si: Imaginea zilei -Împreună!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.