Nu sunt cuvinte mari, doar oameni mici!

- angajatii centrului domnita balasa care au legat copilul cu dizabilitati audiati 3159811

 Suntem oameni… intr-o lume de jivine!

      Nici noi nu mai stim cati suntem,  ca sa citez un clasic. Voi ati inteles  cum poate UN OM sa lege cu funia un COPIL BOLNAV ?

   Am prostul obicei de a ma pune in situatie. Imi imaginez ce simte puiul ala de om cand sta afara singur, imobilizat , ore in sir …in soare. Incerc sa raman calma, va jur! Uneori mi-ar placea sa ii fac sa simta acelasi lucru. Mi s-ar parea pedeapsa perfecta. Sa-i lege cineva cu funia si sa-i lase acolo, imobilizati. Ce s-a intamplat la centrul pentru Copii cu Nevoi Speciale din sectorul 6 este dovada vie ca nu le pasa. Nu le pasa si nu sunt oameni!Leafa merge, noi ne facem ca muncim.- angajatii centrului domnita balasa care au legat copilul cu dizabilitati audiati 315981

    Si atunci va intreb: ce sansa are copilul acesta care urla singur, fara sa il auda cineva? Cum am evoluat de la imaginile sinistre din orfelinatele Romaniei lui 1989?  Pana sa gasim  raspunsuri,  vreau sa inteleg omeneste.

Cum poti sa legi cu funia un copil? Ce faci, te uiti in ochii lui si ii spui ca nu poti sa il supraveghezi? Ii spui ca o sa ii fie cald, ca o sa ii fie sete  si foame, dar sa nu te cheme…ca n-ai chef?! Ii spui sa nu urle pentru ca TU esti ocupat? Copilului tau ii faci la fel?

    Puteti sa ma judecati, dar eu nu mai pot sa iert. Nici nu mai vreau! Oamenii astia nici nu  merita!  Nu ma bucura ca i-au demis.  Nu ma ajuta cu nimic. Faptele raman, iar copiii vor avea nevoie de multa consiliere.  Sper doar sa avem parte de OAMENI cand noua echipa va fi construita. O sa spuneti ca de vina este sistemul, ca nu avem  personal, ca n-avem bani si de aia nu merge nimic.   De ce nu avem un sistem functional?  Pentru ca niciun politician care v-a zambit frumos, nu a inteles sa fie OM. Sa caute  banii necesari, sa se lupte pentru ei,  sa investeasca timp si emotie,  fara sa astepte sa primeasca voturi. Asa ca stimati politicieni, nu va mai pozati de Paste si Craciun, in centrele pentru  copii cu dizabilitati sau azilele pentru batrani. Asta va iese de minune!  Faceti ceva concret pentru ei, sau plecati si voi acasa! Mai devreme sau mai tarziu!

„Nu sunt cuvinte mari, ci doar oameni mici!” A. Einstein

Foto: realitatea TV

Citeste totul despre:

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.