NU te CONDAMNA singur…în IUBIRE!

NU te CONDAMNA singur...în IUBIRE! - Alone girl wait her lover missing you wallpaper 1 1024x640

Fiecare dintre noi este dragostea VIEŢII cuiva! (A.Greer) Ce enunț frumos, ce idee minunată, ce tristă realitate. Povestea de azi vine după ce ieri am fost să văd Pescarul de Cehov la Teatrul Bulandra. Minunată reprezentaţie! La final am stat puţin şi am cugetat, ba la dragoste, ba la glorie, ba la casatorie. Fiecare dintre noi este dragostea VIEŢII cuiva, dar dacă acel CINEVA nu ne vede, nu ne aude…nu ne IUBEŞTE?NU te CONDAMNA singur...în IUBIRE! - Alone girl wait her lover missing you wallpaper 1024x640

Fiecar edintre noi am trăit măcar o dată în viaţă respingerea, ca act firesc şi normal în iubire. Am plâns, am oftat, am căutat să înţelegem de ce. Apoi am mers mai departe! Dacă am găsit răspunsul și am putut face pace cu propriul orgoliu, am găsit iubirea și în alt cuib. Dacă am rămas blocaţi în pătrăţica aia în care doare, atunci rana s-a vindecat mai greu sau… niciodată. Cine nu s-a agăţat vreodată de o iubire care ni se părea fabuloasă şi perfectă?

Cred ca fiecare dintre noi a visat macar o data în viață la cineva care nu a raspuns la fel sentimentelor. A visat și s-a încăpățânat să câștige inima „nenorocitului”(ei).

  • PROIECTIA PROPRIE – Avem tendința de a proiecta în cel din fața noastră toate idealurile noastre amoroase. Uităm că omul este și el limitat și că nu va fi vreodată suma tuturor năzuințelor noastre în ale amorului. De aici se nasc și marile dezamăgiri.
  • ORGOLIU – Nu renuntam la iubirile idilice pentru ca avem prea mult ego. Cum să nu mă iubească, eu merit! Si stăm  blocați așa până când ne dăm seama că ne băgăm singuri sufletul într-un vortex inutil. Maturizarea aduce cu ea și ruperea legăturilor nevăzute cu cel / cea pe care il iubim în secret. Se așterne tăcerea, se așterne praful timpului peste iubirea tinereții, viata merge înainte, ne căsătorim pentru siguranță și rămânem perfect… NEFERICITI! Cred ca omul care nu a depasit în mod asumat iubirea neîmpărtășită, se condamnă singur la un veac de singurătate și nefericire.

Iubirea e simplă, ea vine se așterne în suflet, partenerii  intră în ring și valseză –  o zi, o lună, o viață. Iubirile chinuite, care se împiedică mereu de bad timming, nu merită efortul! Pot să fie fabuloase ca în cărțile sufletului nostru, dar în realitate nu cred că merită să stai și să aștepți …o viață!

„Eu presimt fericirea, o văd de pe acum… Iată fericirea, uite-o că vine, se apropie mai mult, tot mai mult, îi şi aud paşii. Şi chiar dacă noi n-o vom vedea, n-o vom cunoaşte, n-are nicio importanţă. Vor vedea-o alţii.” Pescarusul – Cehov

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.