Nu te supăra că nu știe. Spune-i!

Nu te supăra - Fotor 143861310989915 1024x636

Nu te supăra că nu știe. Spune-i! Stăteau tăcuți, unul lângă celălalt. La ceas de seară, când nevoile se acutizează. Povești nespuse și cuvinte păstrate în tăcere. Ea oftează, el privește în gol. Viața asta are un fel de a te toca mărunt, mărunt. În toată scena de film mut, undeva în stânga, la masa de lângă se aude:

– Mă mai iubești?

Doi tineri entuziaști, trecuți de zilele toride ale primelor întâlniri romantice. Ea îl privește blând în timp ce palma ei se odihnește pe obrazul lui. Mai rar, imagini așa faine!

Am stat și m-am gândit de unde vine nevoia asta feminină de confirmare în amor. Uneori părem așa niște gâsculițe… Părem, pentru că am ajuns la concluzia că niciun gest, nicio întrebare, niciun cuvânt nu e întâmplător în iubire. Eu mă bucur când între cei doi sunt întrebări, e semn că partenerii verbalizează ceea ce e simt  și nu cresc gradul de frustrare în interior.

Am mai vorbit despre comunicare și cât e ea de eficientă. Și atunci…și acum cred că între două persoane care formează un cuplu exprimarea dorințelor este esențială. Ba mai mult, e poate singura terapie care te ajută pe bune  să treci peste cumpenele inerente din viață. Nimeni nu o să îți poată da un sfat mai bun despre ce vrea partenera ta. Dacă vrei să știi, vorbește cu ea!

Mi-a spus cineva despre un tip de exercițiu pe care intenționez și eu să-l fac… Până atunci vi-l împărtășesc și vouă. De cele mai multe ori ne plângem de faptul că în relații partenerul(a) nu știe exact ce ne dorim, că partenerul uneori nu aude ce vrem, că uneori nu simte să facă el …fără prea multe sfaturi de la celălalt.

După ceva ani de relații, ajungi la concluzia că e mai simplu să fii explicit. Să spui exact, cu subiect și predicat cum îți place să fii iubit. De ce să fie așa de greu, când poate să fie mai ușor? Așa că într-o seară când vă așezați comod la un pahar de vin și-o vorbă, luați o foaie de hârtie. Rugați partenerul să facă același lucru. Scrieți amândoi pe foaie următorul titlu: Cum mi-ar plăcea să mă iubești!

Din acest moment puteți începe să scrieți ce anume vă doriți de la partener. Spre exemplu:

  • Mi-ar plăcea să îmi lași din când în când un bilețel pe frigider. Câteva cuvinte frumoase îmi fac diminețile mai bune
  • Aș avea nevoie să preiei de la mine sarcina datului cu aspiratorul. Eu prefer să spăl vasele
  • Dacă nu te deranjează, aș vrea să nu ne mai uităm în fiecare seara la același tip de documentare istorice. Hai să mai schimbăm canalul!
  • De ziua mea, mi-ar placea să îmi faci o surpriză legată de o călătorie

Toate aceste mici hint-uri nu vă fură din orgoliu. Ele ne ajută ca atunci când suntem prea obosiți să găsim luminița de la capătul tunelului mai rapid. Se știe cumva că femeile stau mai bine la capitolul intuiție și simt mai repede ce vor bărbații, dar îl puteți ajuta pe El cu o listă clară de dorințe. Atenție! Despre femei se știe  de asemena că acum vor ceva, acum se sucesc. Scrie în lista ta de dorințe doar lucruri pe care nu le vei schimba. Dacă tu ești prea schimbătoare, ce vină are el?

În rest,  vă doresc o iubire așa cum o desscrie C. Pavese: „Când plecam unul de lângă celălalt nu ni se părea că ne despărţim, ci că mergem să ne aşteptăm altundeva.”

Nu te supăra - Couple hot sex model 150x150Citeste si:De ce ne place femeia independentă marca „EU POT” în relații

Ai si tu un text pe care vrei sa-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. DA-ne un LIKE –  Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.