Nuca de cocos – fructul bun la orice!

cocos - Nuca cocos

Nuca de cocos – fructul bun la orice! Nuca de cocoş (Cocos Nuciferă) este un fruct bogat în vitamine, cu consistență tare şi miros dulce şi puternic. Cocotierul, arborele care produce acest fruct, se întâlneşte în zonele tropicale precum Malaezia, Africa de Sud-Est sau Caraibe.

Cocosul este apreciat din cele mai vechi timpuri pentru proprietăţile sale, oamenii găsindu-i nenumărate întrebuinţări, fie în alimentaţie, fie în tratamente sau creme relaxante pentru corp, frunzele fiind folosite la co sectionarea obiectelor artizanale. Iată aici câteva beneficii ale uleiului de cocos, de care se poate bucură fiecare dintre noi:

Luptă eficient împotriva infecţiilor de orice natură! Acidul lauric, un acid gras unic, prezent din abundenţă în special în uleiul de cocos, neutralizează diverşi patogeni: bacterii, viruşi şi fungi. Este eficient în special împotriva stafilococilor şi a fungului Candida alibicans (responsabil de dezvoltarea candidozelor genitale, orale, ale pielii, apariţia problemelor digestive grave, a dezechilibrului dintre bacteriile bune şi cele rele în intestine şi poate produce complicaţii în cazul persoanelor cu un sistem imunitar compromis). Mai mult chiar, uleiul de cocos întăreşte sistemul imunitar şi poate fi un tratament complementar util persoanelor ce se confruntă cu infecţii grave precum hepatitele.

Cocosul are un profil nutriţional de excepţie. Pulpa, apa şi laptele au din plin vitaminele C, E, B1, B3, B5, B6, fier, calciu, seleniu, magneziu şi fosfor. De asemenea, numeroşii antioxidanţi din compoziţie contribuie la ameliorarea unei game largi de afecţiuni precum: probleme cardiovasculare, colesterolul în exces, probleme digestive, dereglări hormonale şi diabet.

Grăbeşte metabolismul. Atât uleiul, cât şi apa de cocos grăbesc metabolismul şi te ajută să arzi grăsimile mai eficient. În urma diverselor studii s-a ajuns la concluzia că persoanele care au ales uleiul de cocos în detrimentul altor uleiuri au slăbit mai rapid. De asemenea, cocosul inhibă pofta de dulce şi, astfel, poate fi încorporat cu succes în orice dietă. Înlocuieşte dulciurile cu o combinaţie de fulgi de cocos, stafide, merişoare, goji, migdale, caju şi seminţe de dovleac!

Sursă foto: marawvegan.ro

Citește continuarea pe ZiarulRing.ro

cocos - lapte gros 150x150Citeste si: Jocurile copilăriei

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.