Ce nume nu ai voie să îi pui COPILULUI tău!

nume - copilfunny

Ce nume nu ai voie să îi pui COPILULUI tău! Nașterea unui copil este, fără doar și poate, unul din cele ma frumoase evenimente din viața unui om. Dar și o provocare. Care pleacă încă de la momentul în care trebuie să te decizi ce nume îi ve da.

Pentru că da, inclusiv numele îi poate influența decisiv viitorul. Fie în sens pozitiv, fie în unul negativ. Tocmai pentru a veni în ajutorul părinților, dar și din multe alte motive, există state în lume unde au fost interzise anumite nume.

În cazul în care părinţii dau prea mult frâu liber imaginaţiei şi nu pun pe primul loc interesul şi buna stare a copilului atunci când îi aleg numele, este resposabilitatea guvernului să intervină. Alte ţări sunt preocupate în mod deosebit de păstrarea identităţii culturale, potrivit Business Insider. Iată câteva din numele interzise de anumite ţări:

Danemarca

Danemarca are o listă de aproape 7000 de nume de copii aprobate, iar dacă numele ales te tine nu se încadrează în aceasta, trebuie să ceri permisiunea, iar numele ales de tine este supus evaluării la Departamentul de Investigare a Numelor al Universităţii din Copenhaga şi la Ministerul Afacerilor Ecleziastice. Mai mult de 1000 de nume sunt evaluate în fiecare an şi aproape 20% dintre acestea sunt repinse, cele mai multe din cauza pronunţării dificile.

Nume interzise:

Jakobp

Ashleiy

Anus

Monkey

Pluto

Franţa

În Franţa, birourile locale de înregistrare ale certificatelor de naştere trebuie să informeze instanţa de judecată locală în cazul în care consideră că un nume de copil contravine interesului copilului. Instanţa poate interzice apoi numele dacă este de acord şi va face acest lucru mai ales în cazul în care numele ar putea atrage batjocora asupra copilului întreaga viaţă.

Nume interzise:

Nutella

Strawberry

Deamon

Prince William

Mini Cooper

Germania

Germania are un număr de restricţii în privinţa numelor copiilor, printre care interzicerea numelor neutre ca gen, a numelor de familie, numele de obiecte sau de produse folosite pe post de prenume şi numele care pot afecta starea de bine a copilului în mod negativ şi care pot duce la umilinţă.

Nume interzise:

Matti

Osama Bin Laden

Adolf Hitler

Kohl

Stompie

Citește continuarea pe Adevărul.ro

Sursă foto: iupy.md

nume - FB IMG 1477511099649 150x150Citeste si: Lorand Soares Szasz la Perfect Imperfect

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.