Cât de tare contează o clipă?

o clipă - unnamed2 1024x472

Cât de tare contează o clipă? M-am tot chinuit să scriu despre dimineața asta ciudată de toamnă. Eram în trafic, o zi obișnuită. Prinși în vâltoarea traficului de la noi, stăm calmi( încă!) și așteptăm să ajungem la destinație. Nu ne gândim la rău, nu ne gândim la neprevăzut, pur și simplu stăm.

Mă uit în spate la Idris, zâmbește și îmi cere să îl iau de mână. E momentul nostru de tandrețe în trafic. Eu mă încălzesc la suflet și îmi adun toată răbdarea ca să trecem și de această intersecție aglomerată. Mă uit să văd dacă se mișcă vreo mașină și observ cu coada ochiului că ceva se schimbă.

În stânga mea, pe sensul celălalt, observ o mișcare pe care încerc să o traduc într-o fracțiune de secundă. Sacoșe în aer, un brocolli zboară și atunci realizez: accident. La câțiva metri de trecerea de pietoni, o femeie e pe întinsă pe asfalt. Mă uit blocată, ca și cum aș vrea să nu fie adevărat.  Nu i se vede fața, e ascunsă cumva de glugă. Singurul semn că e încă în viață este mâna care se mișcă încet, parcă își ia la revedere.

Mașinile din spate se opresc, cineva sună la 112. Mă uit la mașina care are semnele loviturii. În ea, un bătrînel de 70 de ani. Șocat. Blocat. Mut. Privește resemnat și nu știe ce să facă. Să se dea jos, să mai stea. E bătrân și azi e marți, trei ceasuri rele. Unul dintre ele l-a ajuns din urmă și i-a schimbat viața definitiv. Te apucă plânsul…și pentru el și pentru victimă!

Cineva mă claxonează din spate și mă forțează să plec. Sunt amețită de porția asta de realitate sumbră. Cât de tare contează o clipă?  A fost neatenție, a fost ploaia, a fost asfaltul alunecos? Cine mai știe? M-a bântuit imaginea asta toată ziua. Nu știu deznodământul, dar știu că îmi doresc să ne ferească Dumnezeu de asemenea drame. Știu și eu, știți și voi …trebuie să ne ferim și noi! Mai ales în traficul ăsta nebun…

foto: MediaFEM

o clipă - 12144730 10206509747277371 2982223774250485789 n 150x150Citeste si: Decât să regreți ce n-ai făcut, mai bine fă-o și gata!

Ai si tu un text pe care vrei sa-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.