De ce nu dai înapoi? Nu ţi-ajunge o singură umilință?

o singură umilință - o singur   uminin     1024x732

De ce nu dai înapoi? Nu ţi-ajunge o singură umilință? Nu, îţi place să te chinui, să suferi, să strigi şi iar să te întorci în buclă aia imposibilă? Eşti că un hamster captiv, sigur că o să reuşească să alerge atât de mult încât roata aia o să se oprească, la un moment dat.

Ai crezut în dragoste şi ai descoperit cât de jos sunt oamenii şi cât de sus e limita ta de suportabilitate. Acum te-a vrut, acum ţi-a spus la revedere şi tu ai ales să stai şi să o aştepţi. O pierdere de timp, o ştie şi ea …şi, mai rău, o ştii şi tu!

Odată cu trecerea timpului, ai să descoperi că ai un buton de Delete. Apasă-l! Butonul ăla care te ajută să faci pasul înainte, să scapi, să ierţi şi să mergi mai departe. Una dintre cele mai enervante greşeli pe care le facem în iubire este să stăm şi să aşteptăm zile mai bune, zile în care el să sune, zile în care ea să îşi revină şi nu te mai trimită la plimbare. Spune stop! Ai să te simți așa eliberat, după un timp…

Contează anii care au trecut pe lângă tine? Riscul de a aştepta o viaţă inutil, riscul ăsta te sperie? Pornesc de la ideea că în viaţă avem multe lucuri de învăţat, avem de învăţat să mai şi ştergem de pe lista oamenii care se joacă cu sufletul nostru.
Te ajută să îţi spun că nu eşti singur? Te ajută să îți spun că suntem mai mulţi cei care am căzut în acest păcat al lui ” mâine o să fie mai bine”?  E drept că ” Prezentul este o continuă aşteptare a viitorului.„, după cum spunea Pascal, dar cât să stai să speri? De-alungul anilor,  indiferenţa cu care cineva te tratează în amor nu mai e un răsfăţ, o poantă, o glumă de sâmbătă seară. Doare al dracului de tare!

Doare şi pentru că, deşi ştii paşii, alegi să dansezi acelaşi dans de slabă calitate. Alegi să speri când nu ai de ce, alegi să te minţi singur, alegi să faci parte dintr-o ecuaţie nefuncţională şi chiar să spui că eşti ok cu asta.  Ne obişnuim cu nevroza pentru că nu ne place să ne plictism!  Uneori preferăm răul pentru simplul motiv că ne face să ne luptăm, să ne crească tensiunea. Ne place lupta, competiția în dragoste, ne place să NU pierdem. Suntem orgolioși până la Dumnezeu! În final, abandonăm pierduţi şi …singuri. Merită?

o singură umilință - IMG 5409 150x150Citeste si:De ce ne place femeia independentă marca „EU POT” în relații

Ai si tu un text pe care vrei sa-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. DA-ne un LIKE –  Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.