Oameni mari cu suflete mici. Ce mai este un om BUN?

Oameni mari - Oameni mari

Oameni mari - Oameni mari 1Text de Elena Pomană

Oameni mari cu suflete mici. Ce mai este un om BUN? Lecțiile vieții sunt nenumărate și ar fi bine să le înveți pe fiecare de la început, dar nu este nimic, repetiția este mama învățăturii! Sfaturile vieții se și repetă atunci când nu vrei să pricepi. Mă topesc de dragul oamenilor frumoși, mă înduioșează  surâsul copiilor, mă inspiră orice om vesel și bun la suflet, mă fascinează puterea omului care în ciuda greutăților se ridică pe cont propriu, mă face să tresar de bucurie zâmbetul fericit al unei mame!

Ei bine, iubesc oamenii, pe toți, dar cu adevărat aproape de sufletul meu îi las doar pe cei care au bogăție sufletească nelimitată. Am ales să văd mereu ce este mai bun într-un om,  iar de preferat, să fie exact binele acela de care este nevoie pentru a putea să mascheze, sa ascundă, sa minimizeze defectele, să justifice răutatea gratuită și ironiile, cât să poata fi luate drept glume. Astfel, mizând de bine dein om și pe părțile lui bune,  producem  în minte, uneori, frumosul oameni frumoși, când de fapt, ei, sunt departe de această sintagmă.

Ce este un om bun?

 • Un om bun nu este un om perfect; un om bun este un om cinstit, credincios şi care răspunde fără ezitare vocii lui Dumnezeu pentru viaţa lui. John Fisher
 • Un om bun nu e acel care face bine, ci acel care se bucură de bine. Nicolae Iorga

Nu mai știu ce face un om bun, dar cu siguranță  este un amalgam de iubire, respect și blândețe sau cel puțin așa credeam.

 • Omul bun știe că fiecare durere are și o alinare
 • Omul bun știe să ajute și să nu judece
 • Omul bun știe să vadă frumosul chiar dacă urâtul e mai țipător
 • Omul bun știe să dăruiască
 • Omul bun știe să îți atingă inima
 • Omul bun știe să vorbească cu iubire și să privească cu drag
 • Omul bun știe să se bucure și pentru altul
 • Omul bun știe că răutatea este o slăbiciune și că adevărăta putere este bunătatea
 • Omul bun nu își pierde niciodată speranța, credința, iubirea și o împarte necontenit în jurul său

Zâmbește, dăruiește, iartă, acceptă, respectă, iubește, crede… sunt cuvinte mici dar care definesc omulcu suflet mare! De aceea cu timpul am învățat că nu poți face un om mai bun, mai devotat, mai frumos decât e el. Îți va da exact ceea ce este el,  cu atât mai mult cu cât lumea asta mare în care trăim devine tot mai neprietenoasă. Singura soluție este să ne îngrijim de pacea și liniștea din lumile noastre mici, acelea în care iubim, muncim, ne creștem copiii și ne trăim viața!

foto: wallpaperswide.com

Oameni mari -  tia i c  1 150x150Citeste si: Suntem MAGICIENII destinului nostru!

Ai si tu un text pe care vrei sa-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE – Perfect Imperfect 

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.