Obiectivele din sănătate cuprinse în programul de guvernare al PSD

PSD - liviudragnea 1024x578

Articol scris de Loredana Negrilă. Obiectivele din sănătate cuprinse în programul de guvernare al PSD Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, referitor la obiectivele din domeniul sănătății cuprinse în programul de guvernare al social-democraților, că principala temă este „pacientul – prima prioritate a oricărei reforme”.

„Bugetul pentru sănătate va fi construit în funcție de nevoile sistemului, ale pacientului, astfel încât niciun bolnav să nu se simtă părăsit și să știe că pentru el există soluții. Tot sistemul de sănătate trebuie să fie în slujba pacientului. Trebuie să se simtă sprijinit și ajutat, nu împiedicat de birocrația sau de lipsurile din acest sistem”, a afirmat Liviu Dragnea într-o conferință de presă.

Referitor la dezvoltarea infrastructurii medicale, acesta a spus că PSD intenționează construirea până în 2020 a spitalului republican ‘Carol Davila’, cu peste 2.500 de paturi și o suprafață de 60 /80 de hectare cu finanțare prin decontare a 750 de euro pe zi pe pat utilizat, pe modelul clinicii vieneze AKH. „Pe lângă acest complex gigant discutăm de 8 spitale regionale noi care să fie similare cu acest complex, pe o dimensiune mai mică , în jur de 1000 de paturi. Vor fi reabilitate și modernizate restul de spitale județene, care nu au fost reabilitate, de asemenea 100 de ambulatorii de specialitate și 250 de unități de primire-urgențe”, a precizat Liviu Dragnea.

Un alt obiectiv al PSD îl reprezintă actualizarea frecventă a listei medicamentelor compensate. Nu în ultimul rând, social-democraţii intenționează revizuirea sistemului de salarizare a medicilor, astfel încât, de la 1 ianuarie 2018, un medic rezident să aibă un salariu brut de 1.200 de euro, un medic specialist gradul V clinic – 2.650 de euro, un medic primar gradul V clinic – 3.377 euro, iar un medic primar gradul V ATI – urgență 3.600 euro.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2018, asistenții medicali ar urma să aibă parte de o creștere salarială de sută la sută, asistenții și infirmierii – un salariu lunar de 2.150 lei, iar angajații cu studii superioare – 2.250 lei. Liviu Dragnea a mai spus că PSD dorește ca până în 2020, bugetul pentru sănătate să reprezinte 6,4% din PIB.

Sursă foto: aktual24.ro

PSD - Nu ne vindem   ara 150x150Citeste si: Nu ne vindem țara, doar pământul. 

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.