Ochelarii de soare iarna – o necesitate, nu un moft!

ochelarii de soare - femeie ochelari soare iarna 6c37ca7c2f

Ochelarii de soare iarna – o necesitate, nu un moft! Una dintre întrebările cu care ne confruntăm în fiecare an este cea legată de ochelarii de soare purtaţi pe timp de iarnă. Vedem deseori pe stradă femei care, deşi cerul este înnorat şi zăpada ne înconjoară, poartă ochelarii de soare cu o naturaleţe demnă de admirat.

Unora ni se pare că ne-am face de ruşine, dar nu putem nega faptul că arată bine. În plus, ochelarii de soare purtaţi iarna ne oferă nenumărate avantaje, mai alea din punct de vedere stilistic şi medical. Iată de ce trebuie să purtăm ochelarii de soare:

Ochelarii de soare sunt o necesitate chiar şi iarna, iar lipsa acestora, mai ales atunci când zăpadă este peste tot în jurul nostru, ne poate provoca diferite afecţiuni la nivel ocular. Cei mai sensibili sunt ochii deschişi la culoare, însă ochii căprui sau negri nu ne protejează pe deplin. În plus, şi pielea din jurul ochilor este expusă cancerului de piele astfel că este important că, inclusiv pe timpul iernii, să folosim creme cu protecţie împotriva razelor solare.

Cele mai frecvente boli care apar iarnă sunt în strânsă legătură cu virozele respiratorii, însă, pe lângă acestea, razele ultraviolete (radiaţiile UV) reflectate de zăpadă şi vântul uscat pot provoca oftalmia de zăpadă, manifestată prin inrosirea conjunctivei (membrană subţire, transparenţă, ce acoperă albul ochiului), usturime, lăcrimare, fotofobie (toleranţă redusă la lumina puternică) şi senzaţia de “nisip în ochi”. Să nu uităm că zăpadă reflectă 80-85% din razele UV, proporţie care creşte cu altitudinea (de aceea, “soarele de munte” arde mai tare decât cel “de la mare”).

De asemenea, vremea foarte friguroasă, cu temperaturi scăzute poate duce la îngheţarea secretiilor lacrimale, în timp ce vântul puternic şi uscat provoacă evaporarea secretiilor lacrimale şi senzaţia de ochi uscat.

Să nu uităm nici de copii! La ei, structurile oculare sunt încă incomplet dezvoltate, iar efectul de deteriorare a cristalinului (lentilă din interiorul ochiului) este cumulativ (ceea ce va duce mai târziu la apariţia cataractei – acest fenomen începe încă din copilărie!).

Sursă foto: insightvision.ro

Citește continuarea pe Optiblu.ro

ochelarii de soare - superluna 150x150Citeste si: Imaginea zilei – Luna joacă la cazinou!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.