OCTOMBRIE – luna CONȘTIENTIZĂRII cancerului mamar !

cancerului mamar - cancer san

OCTOMBRIE – luna CONȘTIENTIZĂRII cancerului mamar ! Cancerul este, în continuare, maladia care dă fiori oricărui om ce aude de ea. Cancerul mamar a devenit, de câțiva ani, a doua boală din lume ca număr de decese la nivel mondial, după bolile cardiovasculare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit începând cu 1985, prin convenţie internaţională, ca octombrie să fie Luna Internaţională a Conştientizării Cancerului Mamar. În toate tarile partenere, România, fiind una dintre ele, se vor organiza campanii de consultaţii gratuite, dar mai ales de informare.

Luna octombrie este, la nivel mondial, luna conştientizării cu privire la cancerul de sân. În zeci de ţări se desfăşoară acţiuni la scară largă, cum ar fi campanii de consultaţii gratuite, iluminări ale unor clădiri în roz, marşuri, distribuirea de fundiţe roz etc., menite să le amintească femeilor că, prin prevenţie şi prin efectuarea de controale medicale periodice, îşi pot păstra sănătatea.

În medie, o femeie a primit aproape zilnic diagnosticul de cancer, faţă de un caz diagnosticat la 3 zile în 2012, arată cel mai recent studiu al Centrului de excelenţă în sănătatea femeii Donna, realizat la 5 ani de activitate ai centrului medical din Bucureşti. Studiul a fost efectuat pe 22.000 de paciente care au efectuat mamografii la Centrul medical Donna în perioada 2011-2016. Potrivit sursei citate, sub 10% din paciente au avut sâni perfect sănătoşi, la restul identificându-se leziuni benigne sau maligne.

Sursă foto: Ghiduldesănătate.ro

Citește continuarea pe Adevărul.ro

cancerului mamar - dreamstimemaximum 26087855 150x150Citeste si: 5 OCTOMBRIE – Ziua Mondială a Educației

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.