OMS cere României măsuri urgente în criza epidemiei de rujeolă

rujeolă - vaccinare copii

OMS cere României măsuri urgente în criza epidemiei de rujeolă Încă de la începutul acestui an în România subiectul epidemiei de rujeolă este unul care a crescut precum un bulgăre de zăpadă. S-a ajuns, conform ultimelor date statistice, la un număr de 4025 de cazuri de rujeolă, cu 18 decese.

Situația nu a rămas fără reacție la nivelul Organizației Mondiale a Sănătății, care a solicitat României, dar și Italiei, o altă țară care se confruntă cu epidemia de rujeolă, să ia măsurile necesare pentru a ține sub control situația și să nu exporte problemele în țările Uniunii Europene.

Citește și: Controversa zilei: Olivia Steer vs. VACCINĂRI !

“Fac apel la toate ţările cu endemii ia măsuri urgenţe pentru a opri transmiterea rujeolei între graniţelor lor şi la toate ţările care care au reuşit acest lucru rămână în garda şi menţină înalta acoperire a imunizărilor”, a spus Zsuzsana Jakab, director OMS pentru Europa.

Împreună trebuie ne asigurăm progresele realizate cu greu spre elimiarea regională a bolii nu sunt pierdute. În condiţiile progresului solid din ultimii doi ani spre eliminarea (bolii) îngrijorează mult faptul numărul cazurilor de rujeolă creşte în Europa”, a adăugat ea.

Ministerul român al sănătății a reacționat anunțând că nu este cazul ca România să fie exportator al bolii, în condițiile în care boala se transmite doar la populația care nu este vaccinată.

Sursă foto: someșeanul.ro

Sursă știre: Hotnews.ro

rujeolă - rujeola la panda 18430863 150x150Citește și: Tot ce TREBUIE să ȘTIȚI despre rujeolă!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.