Orice poveste începe cu un pahar de vin!

pahar de vin - femeievin 1

Articol scris de Ionuț Iancu. Orice poveste începe cu un pahar de vin! Sunt atât de multe darurile pe care le-am primit pe acest pământ, spre a ne hrăni, trupește și spiritual, spre a ne dezvolta, fizic și intelectual, încât, dacă ne-am apuca să scriem, cred că aș umple mii de pagini și tot nu aș termina.

Fiecare om are o plăcere vinovată a sa, un lucru care îi gâdile toate simțurile și fără de care viața sa ar fi tare tristă. La unii vorbim de cola, la alții de cafea, alții dacă nu mai au o țigară, sunt capabili să plângă non stop. Alții nu pot trăi fără internet și Facebook.

Eu, trebuie să recunosc,am o mare dependență, plăcere cu totul și cu totul vinovată, reprezentată de vinuri. Ador să beau un vin bun, de calitate. Un pahar de vin după fiecare masă nu are cum să facă rău. Un pahar de vin în fiecare duminică. Un pahar de vin la o friptură bine făcută și aromată.

Un pahar de vin alături de o femeie frumoasă, numai bun să stârnească o noapte de pasiuni. Astea sunt doar câteva din momentele în care un pahar de vin poate face minuni. Și sunt sigur că vă vin și vouă în minte mult mai multe astfel de exemple. România a fost, pentru multă vreme, unul din marile nume producătoare și exportatoare de vinuri de calitate. Murfatlar, Panciu, sunt doar câteva din numele care au făcut istorie cu vinurile lor u un buchet unic, care nu a putut fi niciodată copiat. Dar au apus acele vremuri. Acum, din atât de multe motive, foarte puțini români mai beau un vin de calitate, asta dacă nu au norocul de  avea o vie proprie. Magazinele de profil au acum multe,enorm de multe mărci de vinuri, unele ce își trag de partea lor și sute de mii de medalii de pe la cine știe concursuri, dar care atunci când le deschizi, sunt doar variantă de apă netransformată în vin.

Nu de puține ori m-am întrebat, oare câți dintre noi știm să apreciem cu adevărat un vin? Oare câți dintre noi știu să facă diferența dintre un vin bun și unul slab? Mereu când îmi pun întrebarea asta îmi aduc aminte de scenetele cu Benny Hill, când servea el la restaurant, clientul său preferat fiind cheliosul acela mic. Mai țineți minte cum lua sticla de vin, cea inițial refuzată, se ducea în spate și îi schimba eticheta, revenea cu ea și, doar pentru că i se schimbase numele, vinul era considerat mult mai bun?

Dincolo de glumă, cred că mulți dintre noi am trecut prin astfel de momente, până când am ajuns să diferențiem vinul cu adevărat bun de cel contrafăcut.

Nu ai cum să dai greș cu o asemenea alegere. Plus că te poți și bucura de ea.

pahar de vin - Dac   tai salcia 150x150Citeste si: Dacă tai salcia, divorțez

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.