Palmierul de Hawaii – planta superbă de interior

Palmierul de Hawaii - 71BCjsX6gOL

Palmierul de Hawaii – planta superbă de interior. Palmierul de Hawaii (Brighamia insignis) este o superbă plantă de interior, care în mediul ei natural, în Hawaii, poate atinge înălţimea de 2-3 metri, uneori chiar mai mult. În ghiveci, la noi, rareori depăşeşte înălţimea de 1 metru.Este o plantă superbă, care din păcate nu se mai poate înmulţi pe cale naturală, din cauza dispariţiei de acum circa 30 de ani, a moliei care stimula prin polenizare înmulţirea ei.

Din familia Birghame au mai rămas acum 6-7 specii de astfel de palmieri, ocrotiţi de lege. Norocul este că specialiştii botanisti au găsit o cale de a o poleniză artificial şi ea se dezvoltă acum foarte bine în sere şi pepiniere.

Palmierul de Hawaii este o plantă destul de viguroasă, nepretenţioasă, cu tulpină groasă, specifică palmierilor, formată prin tăierea frunzelor uscate, de la baza. Frunzele sunt mari, 20-25 cm, ovale cu vârf ascuţit, lucioase, de un verde strălucitor, care formează o coroana bogată. Pe măsură ce se usucă frunzele de la baza trebuie tăiate pentru o frumoasă formare a tulpinii.

Citeste si: Într-o lume ultra modernă, păstrează bucătăria rustică!

Perioada de înflorire începe din toamna şi continuă toată iarnă, dar numai la plantele care au depăşit vârstă de 4-5 ani. Florile sunt de culoare gălbuie, parfumate şi dispuse în ciorchini pe tulpini ce cresc la axilele frunzelor.

Cum îngrijim Palmierul de Hawaii

Trebuie să ţinem cont în primul rând de asigurarea temperaturii optime pentru dezvoltarea acestei plante. Fiind o plantă exotică nu suportă temperaturi mai mici de 20-24 de grade, în schimb poate suportă şi temperaturi de 40 de grade. La temperaturi mai scăzute plantă va începe să sufere şi ne va avertiza prin pierderea frunzelor.

Foto: images-amazon.com

Palmierul de Hawaii - Bucatarie Rustica 013 150x150Citeste si: 10 ustensile ingenioase în bucătărie 

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.