Lacătele dragostei din Paris au fost scoase la licitație

Paris - pont des arts 1024x683

Lacătele dragostei din Paris au fost scoase la licitație Când spui Paris spui romantism, dragoste, pasiune dar și mărturisiri ale iubirii eterne, făcute de îndrăgostiți din toate colțurile lumii, în forme care de care mai speciale.

Pont de Arts din Paris, podul unde milioane de îndrăgostiți și-au jurat iubire eternă sunt expuse, de azi, iar sâmbătă vor fi scoase la licitație, banii rezultați, între 100 și 150 de mii de euro, urmând să fie folosiți pentru sprijinirea organizațiilor care se ocupă de refugiați.

Citește și: Imaginea zilei: Emmanuel Macron, noul președinte al Franței

Inițiativa caritabilă își are originea în luna mai 2016, când primăria Parisului a cerut înlăturarea definitivă a lacătelor de pe cele 37 de balustrade ale podului Pont des Arts, care se întinde peste Sena și aflat în apropiere de catedrala Notre Dame.

Potrivit municipalității, structura pasarelei era amenințată de cele aceste 70 de tone de metal ale acestor mărturii de dragoste. Pentru expunerea lor au fost alese doar acele piese care au o anumită valoare artistică.

Lacătele au fost plasate pe o mare platformă din lemn care dă impresia că poți avea o bucată reală din Pont des Arts la tine acasă. Între loturile scoase la vânzare figurează lacăte în formă de inimă, înlănțuite de un Tour Eiffel în miniatură, sau având scrise cuvinte în diferite limbi de la engleză și până la chineză.

Sursă foto: transparent.com

Sursă știre: Agerpres

Paris - femeie fericita 150x150Citește și: 9 țări în care este bine să trăiești ca femeie

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.